KPSS 2021/2 tercih kılavuzu yayınlandı mı? Başvuru nereden yapılır? İşte kadro dağılımı

KPSS 2021/2 tercih kılavuzu yayınlandı mı? Başvuru nereden yapılır? İşte kadro dağılımı

KPSS tercih kılavuzu, ÖSYM tarafından erişime açıldı. Kamu kurumunda memur olarak görev yapmak isteyen adaylar, sınav sonuçlarına göre yapacakları tercihler için tercih kılavuzundan faydalanacak. Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacak. KPSS tercihleri nasıl yapılır? KPSS 2021/2 merkezi atama tercih kılavuzu ve kadro dağılımı nedir? İşte dair detaylar...

Devlet memuru adayları için KPSS 2021/2 tercih kılavuzu yayınlandı. ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuz ile memur adayları Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan aldıkları puan üzerinden devlet memurluğu kadrosu için tercih yapacak. KPSS tercihleri 22 Aralık ve 29 Aralık tarihleri aralığında yapılacak. Yayımlanan KPSS tercih kılavuzu ile 2021-KPSS Lisans, 2021-KPSS Ortaöğretim ve 2021-KPSS Ön Lisans sınavlarından en az birine girmiş olan memur adayları tercih yapabilecek.

KPSS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, sınav sonuçlarına göre, ÖSYM’ye ait https://ais.osym.gov.tr internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanılarak tercihlerini yapabilecekler.

Tercihler, 22 Aralık 2021- 29 Aralık 2021 tarihleri arasında yapılabilecek. Tercih işlemleri, 29 Aralık 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekiyor.

KPSS TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS tercih ücreti 25 TL' dir. Adaylar yerleştirme ücretlerini, tercihlerini yaptıktan sonra yatıracaklar. Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecek. Yatırılan yerleştirme ücretleri, her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecek.

KPSS TERCİH SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Bazı kamu ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca yerleştirme ÖSYM tarafından yapılır.

Adaylar, tercihlerinin ardından yerleştirme sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebilecekler. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfası aracılığıyla adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından, ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecek.

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşları bu bilgileri, elektronik ortamda kendi şifreleri ile (ÖSYM’den edindikleri/edinecekleri kurum şifresiyle) edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar, nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğrenecekler.

TERCİHLER YAPILIRKEN DİKKAT EDİLECEKLER

* Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 6 Eylül 2020, 25 Ekim 2020 ve 22 Kasım 2020 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2020-KPSS Lisans, 2020-KPSS Ön Lisans ve 2020-KPSS Ortaöğretim) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

* Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

* Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunluluk.
Tercihlerin, internetle ÖSYM'ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacak.

* Tercih yapmak istediğiniz kadro ve pozisyonları belirleyin ve 30'u geçmemek üzere istek sıranıza göre yazın.

* ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklar.

KPSS 2021/2 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN