Adli ve idari yargı hakim savcı sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? İşte ÖSYM AİS sorgulama

Adli ve idari yargı hakim savcı sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? İşte ÖSYM AİS sorgulama

Hakimlik sınavı giriş yerleri belli oldu. ÖSYM, 2021 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim-Savcı-Avukat/İdari Yargı sınavlarının sınava giriş belgelerinin ais.osym.gov.tr erişime açıldığını duyurdu. Hakim ve savcı sınavı 25-26 Aralık 2021 tarihlerinde yurt genelinde düzenlenecek. İşte, adli ve idari yargı hakim savcı sınav giriş belgesi çıktısı alma ekranı...

Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapacak hakimler ve savcılar için düzenlenen adli yargı ve idari yargı sınavları ÖSYM tarafından düzenleniyor. 2021 yılı hakimlik ve savcılık sınavı için adayların giriş belgeleri yayınlandı. Giriş belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacak.

HAKİMLİK VE SAVCILIK SINAVLARI NE ZAMAN 2021?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı, Adalet Bakanlığı Avukatlar için Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı, İdari Yargı Hakim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı 25-26 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacak.

HAKİMLİK VE SAVCILIK SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adli yargı sınavına girecek adaylar sınav giriş belgelerini ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden 15 Aralık 2021 tarihinde saat 14.00'ten itibaren TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş yaparak görüntüleyebilecek.

ADLİ YARGI SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Adaylar, 25 Aralık 2021 tarihinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak alan Bilgisi Testinin uygulanacağı 1. Oturum için saat 10.00'dan sonra, Adli Yargı Testinin uygulanacağı 2. Oturum için saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

26 Aralık 2021 tarihinde İdari Yargı Testinin uygulanacağı 3. Oturum için saat 10.00'dan sonra, Adli Yargı-Avukat Testinin uygulanacağı 4. Oturum için ise adaylar, saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

2022 ÖSYM SINAV TAKVİMİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN