2022 - 2023 Eğitim yılı KYK Yurt ücretleri açıklandı

2022 - 2023 Eğitim yılı KYK Yurt ücretleri açıklandı

Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kalmasının ardından KYK Yurt ücretlerinin ne kadar olacağı üniversite öğrencileri ve velileri tarafından merakla araştırılıyor. Peki, 2022-2023 KYK Yurt ücretleri ne kadar oldu? KYK Yurt ücretlerine zam geldi mi? İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından KYK Yurt ücretlerine yönelik yapılan son dakika açıklaması….

Üniversite öğrencilerinin barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşıladıkları KYK yurtlarının fiyatları herkes tarafından merak konusu oldu. Üniversiteye yeni başlayacak ve öğrenimine devam eden öğrenciler 2022-2023 KYK Yurt ücretlerinin ne kadar olduğunu merak ediyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklamasında KYK Yurtlarının ücretleri de netlik kazandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YURT ÜCRETLERİNE ZAM YAPILMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK Yurt ücretlerinin 2022-2023 yılı eğitim-öğretim süresince ne kadar zamlanacağını açıkladı. Bununla beraber pandemi döneminde yurt ücretlerine herhangi bir şekilde zam yapılmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir müjde vermek istediğini ve açıklamasında da 250-450 TL arasında olan yurt ücretlerine herhangi bir zam yapılmayacağını söyledi.

KYK BURSU VE BESLENME YARDIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, bugün başvuruda bulunan her öğrenciye ya kredi ya da burs verildiğini, 2002 yılında sadece 45 TL olan burs, kredi tutarında her sene artış yapıldığını ve lisans öğrenimi görenlere 850 TL yüksek lisans öğrencilerine 1700 TL, doktora öğrencilerine de 2550 TL kredi ya da burs verildiğini vurguladı. Bununla beraber yurtlarda barınan öğrencilere 750 TL tutarında yemek desteği verildiğini aktardı. Yılbaşında ise kredi ve burs ücretlerini tekrardan değerlendirerek verilen tutarın tekrardan belirleneceğini aktaran Erdoğan, hem yurt hem burs imkanlarında genişletmeler için çalışmalara devam edileceğini söyledi. Bununla beraber Temmuz ayında kredi geri ödemelerinde de herhangi bir enflasyon farkı veyahut faiz alınmayacağını da söyledi. Bu uygulamadan da halen eğitim gören öğrencilerin yararlanabileceğini ve kredi geri ödemelerinde 26 milyar TL’den fazla yükün gençlerden alındığını aktardı.

Ekim ayında meclisin açılmasının ardından yapılacak olan kanuni düzenleme ile mezun olan 1 milyon 49 bin öğrencinin kredi almış henüz mezun olmayan 812 bin öğrencinin vergi dairelerince takip edilen 1 milyon 295 bin yani toplamda 3 milyonu aşkın gencin kredi geri ödemelerindeki problemi ortadan kaldırılacağını ve ilerleyen yıllarda da kredi alan öğrencilerin aldıkları ana parayı geri ödeyeceklerini vurguladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN