2023 Bekçilik sınavına girecekler dikkat! O şartlara uymayanın sınavı geçersiz sayılacak! Hemen kontrol edin

2023 Bekçilik sınavına girecekler dikkat! O şartlara uymayanın sınavı geçersiz sayılacak! Hemen kontrol edin

2023 yılında yapılacak bekçilik sınavına katılacak adaylar merak içerisinde sınav yerleri ile ilgili yapılacak açıklamaları bekliyor. Sınav tarihi açıklanırken gözler bu kez de sınav yerlerine çevrildi. İşte bekçilik sınavı hakkında merak edilen tüm detaylar…

Bekçi olmak için bekleyen binlerce vatandaş sınav tarihinin yanı sıra giriş yerleri hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Arama motorlarında en çok aranan konular arasında yer alan bekçilik sınav tarihleri ile ilgili yapılacak açıklamalar merakla bekleniyor. Adaylar sınav yerlerinin belli olması ile birlikte e-devlet sistemi üzerinden sınav giriş belgelerine ulaşabilecek. İşte bekçilik sınavı hakkında merak edilen tüm detaylar…

BEKÇİLİK SINAVI NASIL OLACAK?

2023 Bekçilik sınavı için geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama yapıldı. Sınav tarihleri belirlenirken sınav giriş yerleri hakkında beklenen açıklama geldi.2023 yılı 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı tarihleri açıklandı. Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden duyuruldu. Sınava katılacak adaylar sınav giriş yerlerine e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilecek. Yapılacak sınav kapsamında adayların katılacağı aşamalar şu şekildedir:

  • Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Müracaat Kabul,
  • Ön Sağlık Kontrolü
  • Fiziki Yeterlilik Sınavı

bekci.jpg

Sınava katılacak adaylar sınav merkezlerini kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile www.pa.edu.tr adresi üzerinden öğrenebilecek. Açıklanan sınav tarihi kapsamında sınav merkezlerinde adayların şahsen müracaat yapacağı belirtilirken ön sağlık kontrolü işlemlerinden geçirileceği ve fiziki yeterlilik sınavına katılacağı aktarıldı.

KİMLER SINAVA KATILACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından belirlenen sınav giriş tarihleri ile birlikte adaylar sınav yerlerinde öncelikle sağlık kontrolünden geçecek. Ardından fiziki yeterlilik sınavına tabi tutulacak adayların süreci başarılı bir şekilde tamamlaması durumunda yazılı sınava katılacağı belirtildi.

bekcilik-sinavi-degerlendirme.jpg
Sınav giriş yerleri kapsamında adaylar için önemli bir yere sahip olan giriş işlemlerinin mail veya farklı yollarla adayları ulaştırılmayacağının altı çizildi. Adaylar sınav merkezlerine giriş işlemlerinde yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya elektronik eşya bulunduramaz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN