2025 kıtlık yılı denilmişti! Canan Karatay felaketten kurtuluşun yolunu söyledi: "Bunu yapan ayakta kalacak"

2025 kıtlık yılı denilmişti! Canan Karatay felaketten kurtuluşun yolunu söyledi: "Bunu yapan ayakta kalacak"

2016 senesinde Mersin Mut'ta düzenlenen 2. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu'nda konuşan Canan Karatay kritik bir konuya değinmişti. 2025 yılında insanlığın büyük bir kıtlık yaşayacağını söyleyen Karatay, kıtlıktan kurtuluşun tek yolunu da açıklamıştı. İşte, Canan Karatay'ı yıllar sonra haklı çıkartan o açıklaması...

2025 yılına dikkat çeken Canan Karatay, Amerika'nın 2025'i kıtlık yılı olarak hesapladığını belirtti. 2025 yılında insanlığın yaşayacağı büyük felaketi detaylarıyla anlatan Canan Hoca, kıtlığın çözümünün ne olduğuna da değindi. İşte, Canan Karatay'ın 2016 yılında yaptığı ve yeniden gündem olan o konuşması...

2025 YILI KITLIK YILI

Canan Karatay 2016 yılında katıldığı sempozyumda şu ifadelere yer verdi:

"Zeytinyağı meyve suyudur, zeytin ise altındır. Amerika 2025 yılını kıtlık yılı olarak hesap etmektedir. O kıtlık yılında tek ayakta kalacak ağaç zeytin ağacı olacaktır. Zeytin ağacı çok olan ülkeler kıtlık yaşamayacaktır.

h-15-1-1.jpg

Zeytin ağacı yok edilmemeli, korunmalıdır. Yiyeceklerinizi zeytinyağlı yemeye devam edin, ancak ekmek ve börek gibi karbonhidrat içeren gıdalardan kaçının. Zeytinyağı yemeye devam edin, bu sizi zayıflatabilir. Zeytinyağı, ana sütünün aynısıdır. Ana sütünde hayvansal kolesterol bulunurken, zeytinyağında bitkisel kolesterol vardır.

Zeytin ve zeytinyağını sık tüketmek önemlidir. Her gün 30-40 adet zeytin yiyen kişi hastanenin yolunu unutur. Zeytin ve zeytinyağında bulunan antioksidanlar vücudu korur. Zeytinyağı kilo aldırmaz. Ancak ekmek ve şeker tansiyonu yükseltir, obeziteye neden olur. Bu nedenle, bol ekmek ve şeker tüketiminden kaçınılmalıdır. Karbonhidrat içeren gıdalardan uzak durulmalıdır. Zeytin ve zeytinyağı, sağlıklı bir beslenme için önemlidir.

h-15-2-1.jpg

Zeytin yaprağı çayı da bağışıklık sistemini güçlendiren bir içecektir. Ülkemiz zeytincilik konusunda büyük bir potansiyele sahiptir."

Zeytin ve zeytinyağının sağlık açısından önemine dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay'ın açıklaması, zeytin üretimi ile tüketimine daha çok önem verilmesi gerektiğini de gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN