Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Baş hayatını kaybetti

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Baş hayatını kaybetti

Güngören eski Belediye Başkanı ve 22. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Baş, 71 yaşında yaşamını yitirdi. Baş'ın ölüm haberini Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, sosyal medya hesabından duyurdu.

Güngören eski Belediye Başkanı ve 22. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Baş, hayatını kaybetti. 71 yaşındaki Baş, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Baş'ın ölüm haberini Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, sosyal medya hesabından duyurdu. Demircan, paylaşımında "Güngören Eski Belediye Başkanımız Yahya Baş ağabey ebediyete irtihal etti. Allah’tan rahmet eylesin. Ailesine ve yakınlarına sabırlar dilerim." ifadelerini kullandı.

CENAZE NAMAZI FATİH CAMİİ'NDE KILINACAK

Baş'ın cenaze namazının 10 Ocak Salı günü Fatih Camii'nde kılınacağı ve cenazenin Güngören Köyiçi Mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

YAHYA BAŞ KİMDİR ?

1952 Trabzon doğumludur. Yahya Baş, ilköğretimi Trabzon'da, lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.

İDMMA Mimarlık Fakültesi (Yıldız Teknik Üniversitesi) ve Yüksek İslam Enstitüsü'nde eğitim gördü. Yahya Baş, 1994-2002 yılları arasında İstanbul Güngören İlçesi Belediye Başkanlığı yaptı. 2002-2007 yılları arasında ise 22. Dönem İstanbul Milletvekilliği görevlerinde bulundu.

Fransızca ve Arapça bilen Yahya Baş, evli ve dört çocuk babası.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN