25 yıl önce çadırda başladı, 7 bin metrekareye taşıdı! O üretiyor ülkeler kapış kapış alıyor: Bu lezzeti herkes tanıyor

25 yıl önce çadırda başladı, 7 bin metrekareye taşıdı! O üretiyor ülkeler kapış kapış alıyor: Bu lezzeti herkes tanıyor

Şanlıurfa’da yaşayan Sinan Kutlu, bu işe 25 yıl önce çadırda başladı, 7 bin metrekareye taşıdı. Yıllardır ürettiği ürünlerle dünyaya açılan Kutlu’nun bu lezzetini artık herkes tanıyor…

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, 25 yıl önce çadırda başladığı peynir üretimiyle büyük bir başarıya imza atan Sinan Kutlu, bugüne kadar elde ettiği başarıları ve kurduğu modern fabrikasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurduğu 7 bin metrekarelik tesiste, hem Türkiye'ye hem de dünya pazarlarına yönelik kaliteli peynirler üreten Kutlu, büyük bir üretim kapasitesine sahip.

25 YILDA ÇADIRDAN FABRİKAYA UZANAN BAŞARI HİKAYESİ

Sinan Kutlu’nun peynir üretimindeki serüveni 25 yıl önce, Viranşehir’deki bir çadırda başladı. Bu süreçte büyük zorluklarla mücadele eden Kutlu, zamanla işlerini büyüterek, bugün Türkiye'nin dört bir yanına peynir ihraç eder hale geldi. Şanlıurfa’daki kırsalda yaşayan 3 bin 800 aileden süt toplayarak, yıllık 11 bin ton süt kullanarak üretim yapıyor. Modern tesisinde, İtalyan pecorino peynirinden yoğurt ve tulum peynirine kadar geniş bir ürün yelpazesi üreten Kutlu, aynı zamanda bölgede önemli bir istihdam kaynağı yaratıyor.

sanliurfada-25-yildir-peynir-uretimi-yapan-1.jpg

İÇ PİYASA KADAR DIŞ PİYASADAN DA TALEP YAĞIYOR

Sinan Kutlu’nun fabrikasında üretilen peynirler, yalnızca iç piyasada değil, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor. Özellikle İtalyan pecorino peyniri, makarna, pizza, salata ve soslarda yaygın olarak kullanılıyor. Fabrika Müdürü Mustafa Acar, “Burada ürettiğimiz peynirler arasında feta peyniri, beyaz peynir, tulum peyniri, tescilli sadeyağ ve koyun sütünden yapılan sert kaşar çeşitleri yer alıyor. İhracat yaptığımız ürünler arasında en popüler olanı ise İtalyan pecorino peyniri. ABD ve Orta Doğu pazarlarında talep gören bu ürünümüz büyük bir başarı yakaladı” diyerek, fabrikanın uluslararası başarıya nasıl ulaştığını özetliyor.

YILDA 400 KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYOR

Viranşehir’deki bu büyük başarı, sadece iş gücüyle sınırlı kalmadı. Yılda yaklaşık 400 kişiyi istihdam eden Sinan Kutlu, özellikle bölgedeki koyun yetiştiriciliği yapan ailelerin gelirlerini artırmalarına katkı sağlıyor. Kutlu’nun fabrikasında, bölgedeki küçükbaş hayvancılıkla ilgili önemli bir dönüşüm yaşanıyor. Koyun yetiştiriciliği yapan ailelerin süt satışları artık daha güvenli ve düzenli hale geldi.

Fabrika Müdürü Mustafa Acar, fabrikanın hem bölge ekonomisine büyük katkı sunduğunu hem de küçükbaş hayvancılığı geliştirmeyi hedeflediklerini belirtiyor. Acar, “Bölgemizdeki küçükbaş hayvancılığı geliştirmek istiyoruz. Ham maddemiz olan sütü düzenli alabilmek, fabrikamız için büyük bir önem taşıyor. Bu yüzden yerel üreticilerle yakın bir iş birliği içinde çalışıyoruz” diyor.

sanliurfada-25-yildir-peynir-uretimi-yapan-2.jpg

Sinan Kutlu’nun vizyonu, bölgesindeki tarımı daha da güçlendirip, Anadolu’dan bir dünya markası çıkarmak. Acar, bu hedef doğrultusunda, “Bundan sonraki en büyük hedefimiz, Anadolu’dan çıkacak bir dünya markası yaratmak. Yurt dışı pazarlarda daha fazla yer almak ve bölgedeki üreticilere örnek olmak istiyoruz” dedi.

2020-2025 ARASINDA BÜYÜK BÜYÜME KAYDETTİK

Sinan Kutlu'nun üretim tesisi, 2020 ile 2025 yılları arasında büyük bir büyüme kaydetti. İtalyan iştirakçi Peppi Fadda, bu süreçte önemli bir başarıya imza attıklarını belirterek, “Amerika Birleşik Devletleri’ne satılan pecorino rende peyniri çok büyük bir başarı elde etti. Satıcılarımızdan aldığımız geri bildirimler çok olumlu. 2020’den itibaren peynir satışlarında büyük bir artış oldu. En büyük kazanımımız, bu süreçte üretici ailelerin yaşam standartlarının iyileşmesi oldu” diyerek, başarılarını özetliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN