30 milyon dolarlık hibeye tepki yağdı: THK'ya bulunmayan para Somali'ye gidecek

30 milyon dolarlık hibeye tepki yağdı: THK'ya bulunmayan para Somali'ye gidecek

THK'nın bakım masrafları nedeniyle hangarda tuttuğu yangın söndürme uçakları Somali'ye sağlanan 30 milyon dolarlık hibe ile yeniden tartışma konusu oldu. Muhalefet, 4 milyon dolarlık bakım masrafını hatırlatarak Somali'ye verilen desteğe tepki gösterdi: THK uçakları için 4 milyon dolar bulamayanlar; Somali'ye 30 milyon dolar gönderiyor. Ciğeri yanan kendi milletine karşı son derece kalpsiz; ama elin oğluna bir o kadar müşfik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Somali'ye 30 milyon dolarlık hibe verileceğinin açıklanmasına büyük tepki çekti.

THK'nın bakım masrafları nedeniyle hangarda tuttuğu yangın söndürme uçakları Somali'ye sağlanan 30 milyon dolarlık hibe ile yeniden tartışma konusu oldu. Muhalefet, 4 milyon dolarlık bakım masrafını hatırlatarak Somali'ye verilen desteğe tepki gösterdi.

"KENDİ MİLLETİNE KARŞI SON DERECEK KALPSİZ"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Türkiye'nin Somali'ye 30 milyon dolar hibe yapmasını öngören anlaşmaya tepki gösterdi.

Bir haftadan uzun süredir devam eden orman yangınlarını hatırlatan Öztrak, Twitter'dan şu paylaşımı yaptı:

"THK uçakları için 4 milyon dolar bulamayanlar; Somali’ye 30 milyon dolar gönderiyor. Ciğeri yanan kendi milletine karşı son derece kalpsiz; ama elin oğluna bir o kadar müşfik. Allah aşkına siz kimin için çalışıyorsunuz? Yeter artık, bu milletin kanını emip, ciğerini dağladığınız."

Siyasilerin tepkileri şöyle:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN