4 günde 11 madene daha onay: 190 futbol sahası büyüklüğünde alan...

4 günde 11 madene daha onay: 190 futbol sahası büyüklüğünde alan...

İliç'teki maden faciası Türkiye'yi yasa boğarken, olaydan beri başvuruda bulunulan 22 maden projesinden 11’i, bakanlık tarafından onaylandı. Kararla birlikte; orman, tarım ve mera alanlarını kapsayan 190 futbol sahası büyüklüğündeki alan daha yok olacak.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir altın madeninde meydana gelen ve dokuz işçinin hayatını kaybettiği facianın yaraları sarılmaya çalışılırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 22 maden projesinden 11'ine onay verdiği bildirildi. Bu kararla, orman, tarım ve mera alanlarını kapsayan toplam 135.48 hektarlık alan, yani yaklaşık 190 futbol sahası büyüklüğünde bir doğal habitatın daha madencilik faaliyetleri için ayrılacağı açıklandı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, onaylanan projeler arasında Osmaniye, Mersin, Bursa, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Rize, Düzce'de yer alan maden ocakları bulunuyor. Bu projelerle birlikte ormanlık alanlar, tarım arazileri ve meralar üzerinde madencilik faaliyetlerinin genişletilmesi planlanıyor.

MERMER, ANDEZİT VE BAZALT ÇIKARILACAK

Onay verilen projeler arasında çeşitli mineraller için arama ve işletme faaliyetleri yer alıyor. Bu kapsamda mermer, kalsit, kalker, kil, andezit ve bazalt gibi minerallerin çıkarılması amaçlanıyor. Ayrıca, bazı projeler maden arama çalışmaları için öngörülüyor.

Bu gelişme, özellikle İliç'te yaşanan maden faciasının ardından gelen bir dönemde, çevresel ve sosyal etkiler açısından eleştirilere yol açtı. Onaylanan projelerin, doğal yaşam alanlarının kaybına ve çevresel tahribata yol açabileceği endişeleri gündemde. Kamuoyunda, madencilik faaliyetlerinin sürdürülebilirlik ve çevre koruma standartları çerçevesinde yürütülmesi gerektiği yönünde görüşler öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN