41 il için korkutan uyarı! Alarm seviyesi bazı illerde sarıya bazılarında turuncuya çıkarıldı: Herkes tedbir alsın

41 il için korkutan uyarı! Alarm seviyesi bazı illerde sarıya bazılarında turuncuya çıkarıldı: Herkes tedbir alsın

Son dakika haberi... Nisan ayı ile birlikte soğuk hava dalgası etkisini iyice arttırmaya başladı. Tüm yurtta yağışlar başlarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. 41 il için korkutan uyarı! MGM, 32 il için sarı kodlu, 9 il için de turuncu kodlu uyarı yaptı. O illerde yaşayanlar dikkat! Sağanak yağışlar geliyor. Sel felaketi için uzmanlar peş peşe uyarılar geldi. Herkes tedbir alsın!

Mart ayında etkili olan sıcak hava dalgası Nisan ayı ile birlikte yerini soğuk hava dalgasına bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. 41 il için kokutan uyarı! MGM, 32 il için sarı kodlu, 9 il için de turuncu kodlu uyarı yaptı. Sağanak yağışlar geliyor. Sel felaketi için sarı ve kırmızı kodlu uyarı yapıldı. O günlerde sakın dışarı çıkmayın! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

SON DAKİKA: 41 İL İÇİN SARI VE KIRMIZI KODLU UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı son verilere göre; Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

gfgfgfgf-2023-04-05t112026-189.jpg

Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

SAĞANAK YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Çankırı, Osmaniye ve Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkiinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ghghghhggh.jpg

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

SEL FELAKETİNE DİKKAT!

Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Çankırı, Osmaniye ve Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkiinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ghhghghg-32.jpg

Rüzgarın; İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu kuzey ve doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

5 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h1.png

6 NİSAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h2.png

7 NİSAN 2023 CUMA GÜNÜ

h3.png

8 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h4.png

9 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN