46 gün boyunca sürecek! Türkiye'ye doğru yola çıktı... Eksilmeyecek artacak

46 gün boyunca sürecek! Türkiye'ye doğru yola çıktı... Eksilmeyecek artacak

Son dakika haberi... Ekim ayı ile birlikte etkisini artıran sağanak yağışlar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Yağışlar ile birlikte sıcaklıklar 4-5 derece birden düşerken vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? İstanbul'da yağışlar devam edecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. 46 gün boyunca sürecek! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten 'Türkiye'ye doğru yolu çıktı' diyerek herkesi uyardı. O tarihlerde büyük felakete hazır olun!

Tüm yurtta etkili olan sağanak yağışlar İstanbul ve Trabzon gibi büyükşehirlerde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Hava sıcaklıkları 4-5 derece birden düşerken gözler güncel hava durumuna çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'İstanbul'da yağışlar ne zamana kadar devam edecek? Bugün hava durumu nasıl? Yağışlar ne zaman kadar sürecek?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Herkes önlemini alsın, 46 gün boyunca sürecek. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih verip uyardı. Türkiye'ye doğru yola çıktı! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz (Antalya haric), İç Anadolu'nun güneyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karaman, Niğde, Sivas ve Afyonkarahisar çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun güneyinde ve Mardin çevrelerinde beklenen yağışların yer yer kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıkların Marmara Bölgesi ile Ege kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 3-5 derece altında seyretmesi bekleniyor.

hghhg-38.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında görülen kuvvetli yağışların; Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli, Giresun'un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olarak devam etmesi beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

KEREM ÖKTEN 'TÜRKİYE'YE DOĞRU YOLA ÇIKTI' DİYEREK UYARDI: 46 GÜN BOYUNCA SÜRECEK!

Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir uyarıda bulundu. 'İstanbul'da yağışlar ne zamana kadar devam edecek?' sorusuna yanıt veren Ökten, "46 günlük beklenen toplam yağış. 50 senaryonun ortalaması iyi yağış veriyor. Kuraklık yok. Bolluk var..." dedi.

b67.png

Yağışların uzun bir süre boyunca devam edeceğini belirten Kerem Ökten, "Ülkemize yeni bir yağışlı sistem yolda. Modeller adım adım artıracak. Detayları konuşacağız..." uyarısında bulundu.

Meteoroloji kaynakları yağışların Batı'dan başlayıp Orta Akdeniz'e doğru ilerleyeceğini belirterek şu uyarıda bulundu:

"Bir de uzun vadeye bakalım. Sonbahar analizlerimde yağış bakımından batı kesimler başta olmak üzere ülkeyi ihya edecek Orta Akdeniz cephe sistemlerinin Kasım ayında başlayacağının altını çizmiştim. Öyle de olacağı dün güncellenen ECMWF aylık tahmin ürünlerine yansımış..."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN