5 dakikada horul horul uyumanızı sağlayacak bitki! Duyan pazara manava koşacak! İçinde A,C, B1,B2 vitaminleri kaynıyor

5 dakikada horul horul uyumanızı sağlayacak bitki! Duyan pazara manava koşacak! İçinde A,C, B1,B2 vitaminleri kaynıyor

Uyku sorunu yaşayanlar bu bitki sizin 5 dakikada horul horul uyumanızı sağlayacak. Uyku dışında ise pekçok hastalığa şifa kaynağı. İsmini ilk kez duyan pazara manava akın edecek.

Hünnap, doğada yetişen birçok farklı ağaç türünden biri olan ziziphus jujuba isimli ağacın meyvesidir. Cehrigiller familyasına ait olan hünnap ağacı oldukça dikenli bir yapıya sahiptir. Kırmızı hurma veya Çin hurması olarak da bilinen hünnap meyvesinin sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Peki, hünnabın faydaları nelerdir, neye iyi gelir ve şeker hastalığına iyi gelir mi?

İÇERİSİNDE ÇOK SAYIDA VİTAMİN BARINDIRIYOR

Hünnap, vitamin ve mineral bakımından zengin bir meyvedir. C vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, A vitamini gibi vitaminlerin yanı sıra magnezyum, demir, kalsiyum, sodyum, potasyum gibi mineralleri de içerir. Antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı korur, toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve stres, endişe gibi durumları azaltır. Ayrıca üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla savaşır, sindirim sistemi sorunlarını giderir, kan basıncını dengeleyerek kalp sağlığını destekler.

img-3348.jpeg

UYKU PROBLEMİNE BİREBİR

Hünnap ayrıca uyku problemlerini giderir, zihinsel yorgunluğu alır, kemik sağlığını destekler, cilt enfeksiyonlarını geçirir ve cinsel gücü artırıcı etkisi vardır. Hünnap meyvesi, kilo verme sürecinde de yardımcı olabilir ve tokluk hissi vererek açlığı bastırabilir.

GÜNDE 3 ADET TÜKETİN

Hünnap, günlük olarak 3 adetten fazla tüketilmemelidir. Kuru veya çiğ olarak tüketilebilir, ancak aç karnına tüketilmesi önerilir. Fazla tüketilmesi durumunda mide ağrısı, mide bulantısı, hazımsızlık gibi yan etkiler görülebilir. Bu nedenle belirtilen miktarı aşmamak önemlidir. Hünnap, çay olarak da tüketilebilir ve sağladığı faydalardan tam olarak yararlanmak için düzenli olarak tüketilmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN