51 metre derinlikteki arama çalışmaları devam ediyor: Dalgıçlar geminin enkazını görüntüledi

Marmara Denizi'nde batan 'Batuhan A' isimli gemiye ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Dalgıçlar, 51 metre derinlikte denizin tabanına oturan geminin enkazında yaptığı aramaları kayda aldı. Görüntülerde geminin sular altındaki durumu yer alırken araç, gereç ve diğer eşyaların dağıldığı görüldü.

Marmara Denizi'nde İmralı Adası'nın güneyinde hava muhalefeti nedeniyle su alarak batan gemide aşçı olarak görev yapan Zeynep Kılınç'ın cansız bedenine dün gerçekleştirilen dalışta ulaşıldı. Kılınç'ın cenazesi memleketi Adana'da toprağa verilirken kayıp 5 mürettebatı arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

20.jpg

Sabah günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan, karadan ve denizden yürütülen arama çalışmaları hız kazanırken geminin enkazına ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Akın gemisinde görevli dalgıçlar, 51 metre derinlikte denizin tabanına oturan geminin enkazını, bugün yaptıkları dalışta kayda aldı.

22.jpg

Görüntülerde, geminin sevk ve idaresinin yapıldığı "köprü üstü" diye bilinen kaptan köşkünün sular altındaki durumu yer alıyor. Bu bölümdeki klima, araç gereç ve diğer eşyaların da sular altında tamamen yerlerinden oynadığı ve dağıldığı görülüyor.

21.jpg

Paylaşılan görüntüde, gemideki mürettebatın kaldığı kamaralarda dalgıçlar tarafından yapılan inceleme de yer alıyor.