6 Şubat depremi o ilimizi 8 santimetre batıya kaydırdı! Sınırlar birbirine girdi: Uzman isim uyardı

6 Şubat depremi o ilimizi 8 santimetre batıya kaydırdı! Sınırlar birbirine girdi: Uzman isim uyardı

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası o il 8 santimetre batıya kaydı! Sınırlar resmen birbirine girdi! Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'den uyarı...

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerini değerlendirerek Kayseri'nin 8 santimetre batıya ve 3 santimetre yukarıya doğru kaydığını belirtti. Bu durumun hukuki sorunlara yol açabileceğini vurguladı.

TÜRKİYE'DE 3 İLE 9 METRE ARASINDA YER DEĞİŞİMİ

deprem-1.jpg

Depremlerin ardından Türkiye'de 3 ile 9 metre arasında yer değişiminin yaşandığını ifade eden Evsen, özellikle Kuzey Anadolu Fayı ve Doğu Anadolu Fayı gibi önemli fay hatlarının hareketlendiğini dile getirdi. 6 Şubat tarihinden sonra meydana gelen yer değişimlerinin 3 ile 9 metre arasında olduğunu belirten Evsen, hassas GPS ölçümlerine göre ise bu değişimin 4 metre 60 santimetreden 2 santimetreye kadar değiştiğini söyledi. En büyük değişikliğin Ekinözü merkezinde gerçekleştiğini belirtti.

KAYSERİ 8 SANTİMETRE BATIYA KAYDI

deprem-2.jpg

Evsen ayrıca Kayseri'de de 8 santimetre batıya ve 3 santimetre yukarıya doğru bir hareketin olduğunu ifade ederek, "Kayseri’de de yaklaşık 8 santimetre batı yönlü, 3 santimetre de yükseklik olmak üzere bir hareket söz konusudur. Bu hareketlerin zaten Kayseri’deki ve diğer fayların Türkiye’nin batıya doğru seyri ile ilgili bir uyumluluk söz konusu olup, jeolojik açıdan beklenen bir sonuçtur. Ancak burada hukuki açıdan problemler çıkar. 4 metre 60 santimetre sola doğru meyleden bir bina, bir tarla ya da bir gayri mülk söz konusudur. Burada vatandaşların arazilerinin birbirine karışması söz konusudur. Bunların ayıklanması gerekmektedir. Hukuki açıdan ve diğer açılardan bunların incelenip vatandaşların herhangi bir hak kaybı ya da mağduriyete uğramaması yönünde çalışmaların yapılması gerekir. Söylediğim gibi jeolojik açıdan Türkiye genelinde uyumlu bir hadise söz konusudur" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN