6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümü: Beş ilde eğitime ara​​​​​​​

6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümü: Beş ilde eğitime ara​​​​​​​

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin birinci yıl dönümünde, Malatya, Hatay, Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta, anma programları ve yoğunluk nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verileceği duyuruldu.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin yıl dönümünde, afetten etkilenen beş ilde eğitime bir günlük ara verildi. Malatya, Hatay, Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta, anma programları ve taziye ziyaretleri sebebiyle oluşabilecek yoğunluk nedeniyle alınan bu karar, vatandaşlara duyuruldu.

Adıyaman Valiliği, vatandaşların kabristan ve taziye ziyaretleri dolayısıyla oluşacak yoğunluk sebebiyle, il genelindeki okullarda 6 Şubat Salı günü eğitime ara verileceğini açıkladı. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü de benzer bir açıklama yaparak, trafik yoğunluğu ve öğrenci taşımacılığında kullanılan araçların ekstra yoğunluk oluşturacağını belirtti.

Gaziantep Valiliği ve Malatya Valisi Ersin Yazıcı da sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları açıklamalarla, 6 Şubat'ta eğitime ara verileceğini bildirdi. Hatay Valiliği de, depremin birinci yıl dönümünde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Bu karar, depremden etkilenen şehirlerde yaşayan vatandaşlara, afetin yıl dönümünde düzenlenecek anma programlarına ve taziye ziyaretlerine katılım için kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Depremin yaralarının sarılmasında birlik ve beraberlik mesajları verilen bu günlerde, alınan kararların önemi bir kez daha vurgulanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN