6 yaşında çocuğa istismar davası öncesi açıklama: Kadınlar her zaman adaleti söke söke almayı bildi

6 yaşında çocuğa istismar davası öncesi açıklama: Kadınlar her zaman adaleti söke söke almayı bildi

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki çocuğunu yetişkin bir erkek ile "dini nikahla evlendirip" cinsel istismara maruz kalmasına sebep olması hakkındaki davanın bugünkü duruşması öncesi kadınlar açıklama yaptı. Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu ve Kadın Meclisleri tarafından yapılan açıklamada "Bu ülkede adalet tarikatlar lehine ama kadınlar her zaman adaleti söke söke almayı bildi. Bu faillerin hak ettikleri cezayı almaları için mücadele edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kız çocuğunu Kadir İstekli ismindeki yetişkin erkek ile "dini nikahla evlendirip" cinsel istismara maruz kalmasına sebep olması hakkındaki davanın bugünkü duruşmasında kararın çıkması bekleniyor.

Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’in yargılandığı davada duruşma öncesi kadınlar, adliye önünde açıklama yaptı.

'DURUŞMA SALONUNA GİREMİYORUZ'

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu ve Kadın Meclisleri tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

Davayı duruşma salonundan takip edemiyoruz. Bu istismar davasında faillerin hak ettiği cezayı alması için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz.

Maalesef yıllardır çocuk istismarını önlemek için çalışırken AKP iktidarı periyodik olarak senede bir defa çocuk istismarını aklayacak yasalar getirmeye çalışıyor. Bu ülkede çocuklar güvende değil çünkü çocuklara yönelik politikalar neredeyse başta MEB olmak üzere çocuklara dönük politikalar tarikatların, Diyanet'in eline bırakılmış vaziyette.

'BU ÜLKEDE ADALET ERKEKLERİN ELİNDE'

H.K.G davası 2 yıl boyunca medyanın gündemine girene kadar adliyede bekletildi. Biz kadın örgütleri olarak davayı takip edemiyoruz çünkü bu ülkede adalet erkeklerin elinde.

Bu ülkede adalet tarikatlar lehine ama kadınlar her zaman adaleti söke söke almayı bildi. Bu faillerin hak ettikleri cezayı almaları için mücadele edeceğiz. Bugün seçimlerden sonra Meclis kadın katilleriyle, işkencecilerle, çocuk istismarcılarını koruyanlarla kuruldu. Bu iktidar kadın, çocuk ve LGBTİ+ düşmanıdır. Buna karşı kadınlar olarak mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN