81 şehirde farklı çeşitleriyle yer alıyor! Kimi küplerle kimi çömleklerle saklanıyor! Namı dünyayı da aşıyor

81 şehirde farklı çeşitleriyle yer alıyor! Kimi küplerle kimi çömleklerle saklanıyor! Namı dünyayı da aşıyor

Hem Türkiye'de hem de dünyada sevilen ürünler arasında yer alan peynirler 81 şehirde farklı çeşitleri ile sunuluyor. Bazıları çömleklerde bazıları da küplerde saklanırken bu lezzetin namı da dünyayı sarıp sarmalıyor. Peki, Türkiye'de hangi şehrin hangi peyniri meşhur? İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna kadar farklı çeşit peynirler sofralarda yerini almaya devam ediyor. Ankara'dan İzmir'e Konya'dan Erzurum'a kadar farklı türde peynirler özellikle kahvaltı sofralarının en çok tüketileni oluyor. Türkiye'de olduğu kadar dünyada da farklı çeşit peynirler yer alırken Türkiye'nin en meşhur peynirleri de merak ediliyor. Peki, Türkiye'de hangi şehrin hangi peyniri meşhur? İşte tüm detaylar…

TÜRKİYE'DE HANGİ PEYNİRLER MEŞHUR?

Türkiye'de her şehrin kendine has lezzetiyle farklı peynir çeşitleri bulunuyor. Sivas'ın küp peyniri damakları şenlendirirken Erzurum'da Civil peyniri, Bursa'da dil peyniri Konya'da ise küflü peynir ön plana çıkmaktadır.

İzmir'in tulum peyniri bilinirken Ankara'nın Gölbaşı ilçesine ait tulum peyniri ve Kızılcahamam'ın çömlek peyniri adından söz ettiriyor. Antalya denildiğinde ise akla ilk gelen peynir nor peyniri olmaktadır.


turkiye-peynirleri.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN