ABD düğmeye bastı! Türkiye için bir müjde daha: O ilden petrol çıkarılacak

ABD düğmeye bastı! Türkiye için bir müjde daha: O ilden petrol çıkarılacak

Tarih yazımına yeniden bir adım daha ekleyen Gabar'ın ardından, başka bir ilimiz de göz alıcı bir ilerleme kaydedildi.

Suriye ve Irak'taki petrol yatakları, yıllardır 'Neden Türkiye'de yok?' sorusunu gündeme getiriyor.

Bu sebeple, Gabar'dan yeni bereketli haberlerin gelmesi beklenirken, Amerikan petrol titanının önemli bir hamle yapacağı duyuruldu.

Transatlantic Petroleum Ltd., Amerikan Şirketinin Türkiye kolu olan Transatlantic Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Keşif ve Üretim A.Ş. firması, Türkiye'deki petrol zenginliklerini gün ışığına çıkaracak.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi, petrol keşif, çıkarma ve depolama işlemleri için belirlenen bir alan olacak.

Açılacak iki sondaj kuyusunun günde yaklaşık 80 ton petrol vermeyi vaat ediyor.

8 milyon 125 bin lira değerindeki projede, ARİ/TRS/K/M45-a2-1 ve ARİ/TRS/K/M44-b2-1 lisanslı alanlarda üç poligonda çalışmalar yürütülecek.

2-002.jpg

Yeniev – 7 ve Ofköy – 1 lokasyonlarında gerçekleştirilecek olan sismik araştırmalar sonucunda, sondaj kuyuları vasıtasıyla petrol varlığı, petrolün nitelikleri ve işletme bilgilerinin sağlanması hedefleniyor.

Keşif aktivitesi sonrasında, üretime ve depolamaya geçiş düşünülüyor.

Belirlenen noktalarda yapılacak arama çalışmalarının ardından; kuyulardaki petrol akışı miktarı, kalitesi ve verimliliği gibi faktörler dikkate alınarak, üretime geçilip geçilmeyeceğine karar verilecek. Daha önce arazilerde yapılan gözlemsel belirlemelere dayanarak, üretime geçildiği takdirde günde yaklaşık 80 ton ham petrol üretimi ve depolanması öngörülüyor.

Depolama, her biri yılda 500 m3 depolama kapasitesine sahip 6 tank ile gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN