Abide Kavşağı'nı yapan firmaya 3.9 milyar liralık ihale

Abide Kavşağı'nı yapan firmaya 3.9 milyar liralık ihale

Şanlıurfa’daki sel felaketinde 8 kişinin can verdiği Abide Kavşağı’nı yapan Gürbağ firması, 3.9 milyar liralık bir ihale daha aldı. Firma, Limak’ın yarım bıraktığı Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin yapımını tamamlayacak.

Şanlıurfa'yı vuran sel felaketinde 8 kişinin boğularak hayatını kaybettiği, birçok hata tespit edilen Abide Köprülü Viyadük Kavşağı'nın yüklenici firması Gürbağ Group'un, Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin de yüklenici firması olduğu ortaya çıktı.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, kavşağı yapan Gürbağ'ın, 1000 yataklı Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin ihalesini de 3 ay önce aldığı öğrenildi.

LİMAK 4 AY SONRA ŞANTİYEYİ KAPATMIŞTI

Limak, 260 bin metrekare kapalı, 50 bin 444 metrekare bina oturum alanından oluşan Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin temelini kazdıktan sonra rekor düzeyde artan inşaat maliyetleri ve yüksek enflasyon gerekçesiyle 4 ay sonra şantiyeyi kapattı. Firma, zarar ettikleri gerekçesiyle yüzde 15'i tamamlanmamış kamu ihalelerine tanınan tasfiye kararından faydalanarak inşaatı durdurdu. Kasım 2022'de Sağlık Bakanlığı yeni bir ihale açtı ve bu ihaleyi Gürbağ Group kazandı. Gürbağ, deprem felaketi sonrasında yapılacak konutların da ihalesini kısa süre önce almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN