Açılışına Ronaldo gelmişti! Demirören AVM ödenmemiş borçlar nedeniyle el değiştirdi! Yeni sahibi ve yeni adı herkesi şaşırttı

Açılışına Ronaldo gelmişti! Demirören AVM ödenmemiş borçlar nedeniyle el değiştirdi! Yeni sahibi ve yeni adı herkesi şaşırttı

İstiklal Caddesi'nde 2006 yılında inşa edilen ve 2011 yılında açılışı yapılan Demirören AVM el değiştirdi. Demirören AVM'nin yeni adı ve yeni sahibi herkesi şaşırttı.

İstanbul'un en popüler caddelerinden olan Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 2006 yılında inşa edilen ve 2011 yılında açılışı yapılan Demirören AVM el değiştirdi. Yıldırım Demirören'in sahibi olduğu Demirören Grubu'na ait Demirören AVM'nin yeni sahibi herkesi şaşırttı.

İnşasına 2006 yılında başlanan ve 2011 yılındaki açılışına o dönem İspanyol dünya devi Real Madrid forması giyen Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun katıldığı Demirören AVM el değiştirdi.

YENİ SAHİBİ VE YENİ ADI HERKESİ ŞAŞIRTTI

2018 yılında Hürriyet Grubu’nu satın almak için kullandığı yaklaşık 850 milyon dolar krediyi ödeyemediği için mal varlıklarının büyük bölümü Ziraat Bankası’na geçen Demirören Grubu, inşaatına 2006 yılında başlanan yapımı ise 2011 yılında tamamlanan Demirören AVM’yi, Denizbank’a devretti.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre; İstiklal Caddesi’nin tarihi binaları arasında bulunan ve 1933’ten sonra Tarihi Saray Sineması olarak bilinen AVM için inşaat süresince büyük protestolar yaşanmıştı. Dönemin Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, usulsüzlük yapılıp yapılmadığının tespiti için müfettiş görevlendirmişti. Bu incelemeler sonunda AVM’nin iki katının fazla olduğu tespit edilmiş ancak sadece bir kat tıraşlanabilmişti.

Demirören AVM, ödenmemiş borçlar nedeniyle Denizbank’a geçti

Doğan Medya'yı satın almak için Ziraat Bankası’ndan kullandığı 800 milyon dolarlık krediyi geri ödemeyen Demirören Holding’in Demirören İstiklal AVM’yi, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates NBD’nin sahibi olduğu Denizbank’a, borçlarına karşılık devrettiği ortaya çıktı.

Medyakoridoru’ndan Canan Kaya’nın haberine göre, alışveriş merkezinin ismini “İstiklal AVM” olarak değiştiren Denizbank, yalnızca markanın değil, mülkün de sahibi oldu.

AVM’nin eski adı "Demirören İstiklal AVM" iken, Denizbank’ın iştiraki olan "Ekspress Bilgi İşlem ve Ticaret Anonim Şirketi", AVM’nin yeni adını Ticaret Bakanlığı’na "İstiklal AVM" olarak tescil ettirdi. AVM'nin eski internet sitesi "demirorenistiklal.com" da kapatılırken, yeni adresi "istiklalavmtr.com" oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN