Adana'da 70 kişinin ölümüne neden olan müteahhit Hasan Alpargün'den akıl almaz savunma: "Mukadderat..."

Adana'da 70 kişinin ölümüne neden olan müteahhit Hasan Alpargün'den akıl almaz savunma: "Mukadderat..."

Kahramanmaraş merkezli iki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 29 bin 605'e yükseldi. Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sürerken Adana Çukurova'da 70 kişinin hayatını kaybettiği Hasan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün gözaltına alındığı KKTC'den Adana'ya getirildi. Alpargün, "Yaptığınız binanın çökmesiyle 70 kişi öldü ne diyeceksiniz?" sorusuna akıl almaz bir yanıt vererek "Mukadderat" dedi.

Adıyaman’da yıkılan binaların 2 müteahhidi, Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş Gürcistan'a kaçarken yakalandı. Basın mensuplarının 'vicdanınız rahat mı?' sorusunu yanıtlayan Karakuş, akıl almaz açıklamalara imza attı.

Geçtiğimiz pazartesi günü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen peş peşe iki deprem 29 bin 605 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünyanın en büyük felaketlerinden biri" tanımladığı deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden sürerken Adana'nın Çukurova ilçesinde 70 kişinin hayatını kaybettiği Hasan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün gözaltına alındığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Adana'ya getirildi.

Depremde yerle bir olan binada 92 kişinin yaşadığı öğrenilirken binadan şu ana kadar 70 vatandaşımızın cesedi çıkartıldı.15 kişinin daha enkaz altında olduğu belirtilen binanın müteahhidi Hasan Alpargün'ün, depremin ardından KKTC'ye kaçtı.

AKIL ALMAZ SAVUNMA: MUKADDERAT

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında 'taksirle öldürme ve yaralamaya neden olmak' suçundan yakalama kararı çıkartılan Hasan Alpargün, KKTC'de gözaltına alındı.

Alpargün'ün, Türkiye'den KKTC'ye 990 bin dolar, 890 bin euro, 500 bin TL transfer etmeye çalıştığı öğrenildi. Ayrıca Alpargün'ün Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın aldığı da belirlendi.

Adli tıp kurumunda sağlık kontrolünden geçirilen Alpargün, gazetecilerin "Yaptığınız binanın çökmesiyle 70 kişi öldü ne diyeceksiniz?" şeklindeki sorusuna akıl almaz bir yanıt vererek "Mukadderat" dedi.

Alpargün, sağlık kontrolünün ardından ifadesinin alınması için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN