Adana'nın sıcağında pişirip 200 liradan satıyorlar! Köylülerin zorlu mesaisi başladı, ilaç gibi tüketiyorlar

Adana'nın sıcağında pişirip 200 liradan satıyorlar! Köylülerin zorlu mesaisi başladı, ilaç gibi tüketiyorlar

Büyük şifa kaynağı üretimi başladı! Adana'nın sıcağında pişirip 200 liradan satıyorlar! Sıcak havada odun ateşinde kaynatılıyor! 5-6 saat boyunca kaynıyor. Köylülerin zorlu mesaisi başladı, ilaç gibi tüketiyorlar...

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı bin rakımlı Münük Mahallesi'nde, Kurban Bayramı'nın coşkusuyla birlikte dut pekmezi üretimi hız kesmeden devam ediyor. Bölgede üretilen meşhur dutlar, odun ateşinde kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor.

GELENEKSEL PEKMEZ ÜRETİMİ

Kozan'da Gök ailesi, Kurban Bayramı ile birlikte dut ağaçlarından topladıkları mahsulleri odun ateşinde kaynatarak pekmez hazırlığına başladı. Sabah ezanı sonrası başlayan hasat, sıcak hava koşullarına rağmen büyük bir özveri ile gerçekleştiriliyor. Siyah ve beyaz dutlardan elde edilen pekmez, kış aylarında köylüler tarafından şifa niyetine tüketiliyor ve fazlası satılarak ev ekonomilerine katkı sağlanıyor.

Adana sıcağında ateş önünde üretim mesaisi: Kilosunu 200 liradan satıyorlar... - Resim : 1

BAĞIŞIKLIK VE KARACİĞER İÇİN ŞİFA DEPOSU

Dut pekmezinin bağışıklık sistemi ve karaciğer için şifa deposu olduğunu belirten Ali Gök, üretim sürecini şu sözlerle anlattı: "Sabah ezanı sonrası dut hasadı yaparız. Ardından odun ateşini yakarak kazanlarda saatlerce karıştırırız. Burada önce süzeriz ardından pekmez olması için 5-6 saat boyunca kaynar. Karaciğer ve bağışıklık için bizler için ilaç olarak tüketiriz. Fazlasını satarız. Köyde kullanımı çoktur. Kilosunu 200 TL'den satıyoruz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN