Adaya geldi 1 tane, 20 sene de oldu 100 tane! Tüm adayı istila etti, her köşeden fışkırıyor

Adaya geldi 1 tane, 20 sene de oldu 100 tane! Tüm adayı istila etti, her köşeden fışkırıyor

20 yıl önce bir çiftçinin adaya getirdiği o hayvan şimdi yüzlerce oldu. Adadaki insan nüfusunun 6 katı oldu her köşeden bir anda fırlıyorlar. Kurtulmak isteyen ada sakinleri ise her yönteme başvuruyor.

20 yıl önce bir çiftçinin bir tane getirdiği keçiler 20 yıl içerisinde binlerce keçeden oluşan büyük bir sürüye dönüştü. Tüm adayı istila edilen keçiler her köşeden teker teker fırlıyor ada sakinleri ise ne yapacağını bilemiyor. İtalyan Adası keçiler tarafından ele geçirilirken yerel halk insanların yakalayabildikleri kadarını alıp adadan uzaklaştırmasını istiyor. Sicilya'nın Kuzey kıyısında yer alan Alicudi Adası Kuzey kıyıda yüzen Aeolian adası arasında (insanları da sayarsak) en az yerleşime sahip adı olarak biliniyor.

ÖNÜNE GEÇİLEMEZ HAL ALDI

CNN'e tarafından yapılan açıklama doğrultusunda adı da 100 kişinin yaşadığı belirtilirken yaklaşık olarak 600 yaban keçisinin bulunduğu belirtiliyor. Yıllar içerisinde Keçi popülasyonunun insan nüfusunun yaklaşık 6 katına ulaştığını belirten yetkililer keçi popülasyonunun yönetilemediğini belirtiyor. Belediye Başkanı Riccardo Gullo, resmi talepte bulunan kişilerin 50'ye kadar keçe almasına olanak sağladıklarını belirterek keçi sahiplenme programı oluşturulduğunu aktardı.

italya-keci-sahiplendirme.jpg

ÇOK HIZLI ÇOĞALIYORLAR

Yaklaşık 20 yıl önce bir çiftçi tarafından adaya getirilen keçilerin serbest bırakılması ile birlikte 20 yılda yüzlerce olduğu belirtiliyor. Endişe verici bir hızlı çoğala bu hayvanların kasabaya ele geçirmesinden korkan ada sakinleri ise keçileri adaydan uzaklaştırmak için pek çok farklı yöntem deniyor. Yerleşim alanlarına saldıran Hatta evleri istila edip bitki örtüsünü yok eden keçiler korkusu alıyor.

alicudi-keci.jpg

SAYISI DÜŞÜRÜLÜYOR

Sahiplendirme programı kapsamında taleplerin 10 Nisan'a kadar yerel mahkemeleri e-posta yoluyla bildirilmesi gerektiğini belirten yetkililer talebin resmi iyileşmesi için yaklaşık 17 dolar damga ücreti ödenmesi gerektiğini aktarıyor.

alicudi-adasi.jpg

Seçilen kişilerin keçileri yakalayıp adadan çıkartması için 15 gün süre tanındığını ifade Gullo, "Bunu ilk duyurduğumuzdan bu yana düzinelerce kişiden haber aldık" dedi. Başvuruda bulunan kişiler arasında keçi peyniri üretimi yapan yakındaki Vulcano adasındaki bir çiftçinin de olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN