Adını duyan 1 diliminin hayalini kuruyor! En iyisi Diyarbakır’dan çıkıyor! Asya ülkeleri peşinden koşuyor

Adını duyan 1 diliminin hayalini kuruyor! En iyisi Diyarbakır’dan çıkıyor! Asya ülkeleri peşinden koşuyor

Yaz denildiğinde akla ilk gelen meyvelerden biri oluyor herkes onun hayaliyle yatıp kalkıyor. En lezzetlisi Diyarbakır'dan çıkıyor Asya ülkeleri bunun peşinden koşuyor. Vücudun şifa deposu oluyor yazın markete çıkan almadan dönmüyor.

Yaz aylarında pek çok farklı sebze ve meyve sofraları süslerken içlerinde öyle bir tanesi var ki lezzetinin yanı sıra şifasıyla adından söz ettiriyor. Güneş, kum ve denizin vazgeçilmez tercihi serinletici lezzet Karpuzlar de havaların ısınması ile birlikte herkesin hayali oluyor. Pek çok farklı türü bulunurken en lezzetlisi Diyarbakır'da yetişiyor Asya ülkeleri bile bunun peşinden koşuyor. Sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayan acı karpuz ise Asya'da özel olarak yetiştiriliyor.

C VİTAMİNİ DEPOSU

Antioksidan bakımından zengin olan acı karpuz C vitamini ve likopen içeriği son derece yüksek bir besin kaynağıdır. Vücuda zararlı serbest radikallerle savaşan acı karpuz hücre hasarını önleyerek kronik hastalıkların önüne geçer.

diyarbakir-karpuzu.jpg

İLTİHAP ÖLDÜRÜCÜ

İçeriği ile birlikte oldukça güçlü bileşenlere sahip olan acı karpuz iltihap üzerinde de olumlu etkiyi sağlıyor. Eklem iltihabı gibi problemlere iyi gelirken ağrı ve şişkinliği de azaltıyor.

VÜCUDUN POTASYUM KAYNAĞI

Kan basıncını düzenleme konusunda son derece faydalı olan acı karpuz potasyum açısından zengin olmakla birlikte kan basıncını düşürüp kalp sağlığını koruyor.

karpuz-hasat.jpg

KİLO KONTROLÜNÜ DESTEKLER

Düşük kalorili olması ile birlikte yüksek su içeriği ile de doyurucu bir atıştırmalık olan karpuz lif açısından zengin bir besin kaynağıdır. Bu kapsamda tokluk hissini arttırarak kilo kontrolüne yardımcı oluyor.

KARACİĞERİ RESETLİYOR

Karaciğer sağlığını destekleyen acı karpuz, karaciğer detoksinasyonunu destekleyen ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olan özel bir bileşik olan glutation içerir.

karpuz.jpg

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Düşük glisemik indeksine sahip olan acı karpuz kan şekerini belirli bir seviyede tutarak diyabet yönetimine katkı sağlar.

BAĞIŞIKLIĞI ÇELİK GİBİ YAPAR

C vitamini içeriği ile birlikte diğer antioksidanlara karşı bağışıklığı güçlendiren acı karpuz hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır.​​​​​​​

Acı karpuzun faydalarından yararlanmak isteyen kişiler Organik ve taze olanı tercih ederek sağlık açısından birçok fayda görebilir.Sağlık sorunu yaşayan ve tedavi planı bulunanların uzmana danışarak tüketmesi gerekmektedir.Her ürünün fazlası zarardır bu nedenle acı karpuzun da fazla tüketilmemesi gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN