Adının değiştirildiği unutuldu: Üniversiteye rektör ataması okulun eski adıyla yapıldı

Adının değiştirildiği unutuldu: Üniversiteye rektör ataması okulun eski adıyla yapıldı

İstanbul Topkapı Üniversitesi'nde yapılan rektör ataması, okulun eski ismi olan İstanbul Ayvansaray Üniversitesi adıyla yapıldı. Resmi Gazete'de yapılan bu hata epey tepki çekti, ardından gazete düzeltme yayımladı.

Resmi Gazete'de 7 Nisan tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Emre Alkin atandı.

11 Mart 2022'de yapılan değişiklik sonrası İstanbul Ayvansaray Üniversitesi'nin ismi İstanbul Topkapı Üniversitesi oldu. Buna rağmen yayımlanan atama kararında okulun eski ismi kullanıldı.

ay.jpg

Bilhassa sosyal medyada epey dikkat çeken bu hata sebebiyle Resmi Gazete, çok sayıda tepki aldı.

'BU KADAR CİDDİYETSİZ BİR YAPIDAN SORUN ÇÖZÜMÜ BEKLENEMEZ'

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Meclis’te geçen ay aceleyle, iki saatte komisyon toplanıp ismi değiştirilen, 11.3.2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan Topkapı Üniversitesi’ne rektör ataması bugün eski adıyla yapılmış! Bu kadar ciddiyetsiz ve bihaber kurumsal yapıdan ülke ve üniversite sorunlarına çözüm beklenemez."

DÜZELTME YAYIMLANDI

Yapılan isim hatası mükerrer sayı ile değiştirilerek yapılan düzeltmede "Cumhurbaşkanı Kararında sehven yer alan ‘İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’ ibaresi ‘İstanbul Topkapı Üniversitesi’ şeklinde değiştirilerek düzeltilmiştir" ifadeleri yer aldı.

top.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN