Kılıçdaroğlu Et ve Süt Kurumu'na alınmadı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, randevu talebine yanıt alamayınca Et ve Süt Kurumu'na gelerek yönetimle görüşmek istedi fakat içeri alınmadı. Kılıçdaroğlu, gelme nedenini "Çocuklarımızın hakkını savunmak için buradayım" diye açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün duyurduğu üzere bugün saat 10.00 'da Et ve Süt Kurumu'na geldi. "Randevu istedik fakat talebimize cevap verilmedi" diyen Kılıçdaroğlu, içeri alınmadı.

Kurum kapısının, Kılıçdaroğlu giremesin diye telle bağlanması şaşkınlık yarattı.

tel.jpg

'MİLLETİN GÜCÜ KALMADI'

Bunun üzerine kurum önünde açıklama yapan CHP liderinin konuşması şu şekilde:

"Daha önce TÜİK'e gitmiştim. Çünkü emeklimizin işçimizin hakkını sormalıydık. Sonra MEB'e gitmiştim çünkü çocuklarımızın hakkı yeniyordu. Şimdi de buradayım çünkü çocuklarımızın yine hakkını savunmalıyız. Ebeveynler çocuklarının iyi beslenmesini istiyor. Sağlıklı olmasını istiyor. Ama milletin gücü kalmadı. Dün Tarım ve Orman Bakanı çıkmış Türkiye'de aç açıkta kimse yok demiş. Bu nasıl söylenebilir?"

'YOKSUL ÇOCUKLARDA GELİŞİM BOZUKLUĞU VAR'

Kılıçdaroğlu ardından sözünü Derin Yoksulluk Ağı Sorumlusu Hacer Foggo'ya bıraktı. Foggo, "Türkiye'de yoksulluk var, açlıkla mücadele ediliyor şu anda. Elimizde veriler var. Yoksul mahallelerde o kadar çok çocukta kansızlık, gelişim bozukluğu var ki... Ben bunca yıldır çalışma yapıyorum böyle şey görmedim" diye konuştu.

'BEŞLİ ÇETEYE VERİLEN İMKANLARIN BİNDE BİRİ YOKSULLUĞA AYRILSIN KİMSE AÇ KALMAZ'

Kılıçdaroğlu yeniden söz alarak şu ifadeleri kullandı:

"Beşli çeteye verilen dolarların, sağlanan olanakların binde birini yoksulluğa ayırsanız kimse aç kalmaz. Süt üreticileri, et üreticilerinin açıklamaları var. Aileler et alamıyor çocuklarına. Bir kıyma 98 lira, asgari ücretli nasıl alsın? Bayramdan sonra daha önce yaptığımız gibi milletin sesi mitinglerimize devam edeceğiz. Benim yaptığım çağrı hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesidir. Benim yaptığım çağrı, bu kurumun saygınlığının korunmasıdır. Benim yaptığım çağrı Türkiye'nin itibarının korunmasıdır. Bu yüzden tekrarlıyorum beşli çeteye verdiğiniz imkanın binde birini üreticiye verin, her şey çözülür.

Sayın bakan siyasetin ne olduğunu bilmiyor. Çiftçinin, besicinin, hükümetin saray hükümetinden 211 milyon lira alacağı var. Bu para gasp edilip beşli çeteye verilmiştir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (56)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
56 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN