Afrika değil Türkiye! Dev kanatlı Akbaba hayrete düşürdü: Jandarmalara resmen poz verdi

Afrika değil Türkiye! Dev kanatlı Akbaba hayrete düşürdü: Jandarmalara resmen poz verdi

Bu gördükleriniz Afrika’da değil Türkiye’de yaşandı. Görenler bu fotoğraf karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, akbabanın heybeti hayrete düşürdü. Doğaya bırakılan kara akbaba jandarmalara adeta poz verdi. İşte detaylar…

Kars’ta doğada güçten düşmüş ve yaralanmış hayvanlar Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi ediliyor. Bu kapsamda başta DKMP 13. Bölge Müdürlüğüne bağlı iller olmak üzere çevre illerden yaban hayvanları Kars'a getiriliyor ve burada sağlıklarına kavuşturuluyor. Son olarak ise aylar önce bitkin düşen kara akbaba tedavi edildi. Tedavisinin tamamlanmasının ardından doğaya bırakılan akbaba gazetecilere resmen özgürlük pozu verdi.

yeni-proje-1-004.jpg

TEDAVİSİ TAMAMLANDI VE DOĞAL YAŞAMINA BIRAKILDI

Kars’ta tedavileri tamamlanan kara akbaba ve bozkır kartalı yaklaşık 6 ay sonra doğaya bırakıldı. Doğaya bırakılan kara akbaba ise adeta gazetecilere özgürlük pozu verdi. Bir süre güneşin tadını çıkarak kara akbaba daha sonra dev kanatları ile uçarak gözlerden kayboldu.

yeni-proje-2-005.jpg

Yaban hayvanlarını korumak için seferber olduklarını ifade eden Vali Ziya Polat, "Rehabilitasyon Merkezindeki görevlilerin emeklerinin karşılığını görüyoruz. Hep söylüyoruz, canlar bize emanet, 6 ay önce doğada yaralı bulunan kartal ve akbabanın tedavileri yapıldı. Yaban hayatlarına geri gönderdik. Tüm canlılar insana emanet, biz bu canlıları sevmek zorundayız" dedi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN