AHBAP'a ne kadar bağış yapıldı? Haluk Levent canlı yayında açıkladı!

AHBAP'a ne kadar bağış yapıldı? Haluk Levent canlı yayında açıkladı!

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen iki deprem binlerce vatandaşımızın evsiz kalmasına, 31 bin 643 vatandaşımızın ise hayatını kaybetmesine neden oldu. Afet bölgesinde arama-kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ederken Depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için AFAD, AHBAP ve Kızılay'a çok sayıda bağış yapıldı. AHBAP Derneği kurucusu Haluk Levent, AHBAP'a yapılan bağışların miktarını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta pazartesi günü Kahramanmaraş'ta saat 04:17'de Pazarcık ilçesinde 7,7 ve saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 643'e yükseldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünyanın en büyük felaketlerinden biri" olarak tanımladığı deprem Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'i derinden etkileyerek binlerce vatandaşımızın evsiz kalmasına neden oldu.

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan depremlerde arama-kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ederken depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için AFAD, AHBAP ve Kızılay'a çok sayıda bağış yapıldı.

HALUK LEVENT CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Fox Haber’in yayınına bağlanan AHBAP Derneği kurucusu Haluk Levent, depremzedeler için toplanan bağışların 1 milyar lirayı geçtiğini vurgulayarak işlemlerin biri uluslararası olmak üzere iki bağımsız firma tarafından denetleneceğini kaydetti. Levent bundan sonra yapılacak bağışların AFAD'a yapılmasını istedi.

Haluk Levent açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bizi içine çekmek istedikleri tartışmaların içinde yer almayacağız. Ben valiyle koordineli çalışıyorum. Bahsedildiği gibi faaliyetlerimizi engelleyen yok. Biz her kesimden insanlarla çalışıyoruz. Ahbap’ın günlük siyasi politik durumu yok. Biz sadece iyilik hareketiyiz. Muhalefetle de hükümetle de çalışıyoruz Ahbap fazla bağış toplama derdinde olmadığı için özel statüde olmak istemiyoruz. Ahbap’ta para diye bir şey yok. Ben altı yılda 1,5 milyar dağıttım ama parayı görmedim. Bu konuda eleştiri alabilirim, belki gaf da yapabilirim ama vergiden düşerek yapılacak yardımı ben istemiyorum. Bağış yapanlar gönlünden koparak versinler, vergiden düşsün diye değil. O yüzden başvuruda bulunmadım, bulunmayı da düşünmüyoruz. Bir de biz yeterince bağış aldık, bundan sonra kalanlar, yardım yapmak isteyenler AFAD’a yollasın

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN