Ahmet Davutoğlu: 14 Mayıs'ta tek tweet atacağım

Ahmet Davutoğlu: 14 Mayıs'ta tek tweet atacağım

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Konya'da düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'ın 'Diyaneti kapatacaklar' açıklamalarına yanıt verirken, "Hangi Millet İttifakı liderinin ağzından böyle bir söz çıktı? Hangi metnimizde böyle bir şey var" şeklinde soru yöneltti. 14 Mayıs'ta tek bir tweet atacağını söyleyen Davutoğlu, "1 Kasım seçim sonuçları açıklandığında "Elhamdülillah" diyerek tek bir tweet attım. 14 Mayıs akşamı da aynı tweeti atacağım" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Konya ziyaretleri çerçevesinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet İttifakı’nın iktidar olması durumunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatacakları yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Davutoğlu, “Cumhurbaşkanlığı makamı milleti birleştirme makamı. Bayram günü yalan söylenir mi? Hangi Millet İttifakı liderinin ağzından böyle bir söz çıktı? Hangi metnimizde böyle bir şey var?” dedi.

'ERDOĞAN CAMİDE SİYASET YAPTI'

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet İttifakı’nın iktidar olması durumunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatacakları yönündeki sözlerine de tepki gösteren Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

“14 Mayıs’ta Türkiye bir yol ayrımında. Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken ülkemizin nasıl bir düzen ve siyasetle 2. yüzyıla gireceğimize karar vereceğiz. Bir tarafta ‘toplumu kutuplaştıranlar, bölenler. Diğer tarafta ise milleti birleştirmeye çalışanlar…Bakınız mübarek Ramazan Bayramı’nda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Beyle birlikte Nur Dağı’nda depremzedelerimizle birlikteydik. Acılarımızı paylaşmak için birlikteydik ve hiçbir siyasi mesaj vermedim. Çünkü bu ülkede başbakanlık yapmış, bu ülkenin sorumluluğunu almış birisi olarak biliyordum ki bayramlar, selam, kardeşlik bizi birleştirir. Ama biz bu kadar hassas davranırken aynı gün sayın Kılıçdaroğlu’nun okuduğu Fatiha’yı engellemeye kalktılar, kabir ziyaretini engellemeye çalıştılar. Ama daha acısı ne biliyor musunuz?

Bir bayram günü Sayın Cumhurbaşkanı Sultan Ahmet Cami’sinin avlusunda siyaset yaptı ve döndü dedi ki; ‘Bunlar iktidara gelirse Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılacak.’ Cumhurbaşkanlığı makamı milleti birleştirme makamı. Bayram günü yalan söylenir mi? Hangi Millet İttifakı liderinin ağzından böyle bir söz çıktı? Hangi metnimizde böyle bir şey var? Şimdi size gelip ‘eğer bunlar gelirse kazanımlarımızı kaybederiz, Diyanet’i kapatırlar. Başörtüsünü yasaklarlar’ diyecekler. Değerli Konyalılar, siz bizi bilirsiniz. Biz en zor şartlarda siyaset yaptık. Bunu bütün Konyalı hemşehrilerimin duymasını isterim; Hiçbir din ve vicdan özgürlüğünde hiçbir kısıtlama gelmeyecek ve getirilemeyecek. Başı dik bir şekilde her yerde milli ve manevi değerleri savunacağız”

DSP lideri Önder Aksakal’ın "İnşallah 14 Mayıs'ta vatanımızı küffara teslim etmeyeceğiz" sözlerine tepki gösteren Davutoğlu, “İşte aramızdaki fark bu. Buradan sesleniyorum; 85 milyonun arasında hiçbir küffar yoktur. Hiç kimseyi imansızla, diniyle itham edemezsiniz” dedi.

'14 MAYIS’TA TEK BİR TWEET ATACAĞIM'

1 Kasım seçim sonuçları açıklandığında "Elhamdülillah" diyerek tek bir tweet attım. 14 Mayıs akşamı da aynı tweeti atacağım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN