Ahmet Davutoğlu'ndan 'torba yasa' tepkisi: Milleti soymak isteyen torbacıların yasası

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu Ankara İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Torba yasadaki vergi istisnalarını gündemine alan Davutoğlu, sert konuştu. Torba yasadaki hükümlere değinen Davutoğlu, "Bu torba yasa değil arkadaşlar. Milleti soymak isteyenlerin torbacıların yasası. Bu iktidar torbacı oldu torbacı." dedi.

FADİME ÇAĞLA TAŞCI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Ankara İl Kongresi'nde konuştu. Depremzedelerin, gençlerin ve emeklilerin sorunlarını gündemine alan Davutoğlu, torba yasa, asgari ücret tartışmaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dubai'de İsrail Cumhurbaşkanı Hertzog ile aynı karede yer alması ve yerel seçimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Deprem bölgesinde insanlar hala konteynerde yaşıyor. Ve Ankara sessiz, Ankara şovda, Ankara büyük firmalarla deprem paraları topladı. Şimdi soruyorum. O deprem paraları nerede Allah aşkına? Hesabını veren, hesabını bilen var mı? Depremzedeler dönmüş yönlerini Ankara'ya bakıyorlar. Ankara depremzedelerden uzakta.

'AVRUPA'YA EN FAZLA İLTİCA TÜRKİYE'DEN'

Avrupa'ya en fazla iltica müracaatı birincisi Suriye'den ikincisi Türkiye'den yapılıyor. Türk gençleri Avrupa'ya iltica için kapılarda bekliyor. Yazık değil mi? Bu Anadolu toprakları gençleri beslemeye yeter mi? Yeter. Ama bu memleket bu iktidarı hak etmiyor. Gençlerimize sahip çıkacağız.

Bir ülke iki kesimiyle refah ülkesi olur. Gençler ve emekliler. Bugün emekliler de mahzun, gençler de...

Çok çarpıcı bir rakam söyleyeyim. Kur Korumalı Mevduat ile 3-5 faizciye verdikleri 700 milyar TL çiftçilerimize verdikleri 50 milyar dolar. Çiftçilerimizin hali perişan her yerde. Milletin hali perişan.

'NİSANDA ASGARİ ÜCRET ERİYECEK'

Şimdi asgari ücret tartışmaları var. Bakın diyorlar ki, bunların aklı artık sadece şeytanlığa, 'milletin cebinden nasıl para çalarız da iktidarda kalırız'a çalışıyor. Yılda bir kez enflasyon düzenlemesi yapacaklarmış. Bu şu demek. Enflasyon yüzde 61 artıyor. Ocak ayında yüksekçe görünen bir zam verecekler. Mart ayına kadar işçiler bir müddet rahat yaşayacak. Herhalde işler düzeliyor diyerek bunların partisine tekrar oy verecek. 1 Nisan'dan itibaren zam, zam, zam devam edecek. Aynı son seçimlerde olduğu gibi asgari ücret eriyip bitecek.

'MİLLETİ SOYMAK İSTEYEN TORBACILARIN YASASI'

Şimdi bir torba yasa var. Arkadaşlara söyledim bu torba yasaya her şartta direneceksiniz. Bu torba yasa değil arkadaşlar. Milleti soymak isteyenlerin torbacıların yasası. Bu iktidar torbacı oldu torbacı.

Torba yasada hükümler nasıl? Söyleyeyim. Kamu Özel İşbirliği. Yani şu geçmeden parasını ödediğimiz köprüler, havaalanları var ya. Onları yapanların KDV istisnası 31 Aralık 2028'e kadar uzatılıyor. Bu hazineden yan gelip yatarak para alanların KDV'si olmayacak. Çetelere çalışıyorlar. Bu memlekette artık 5'li 55'li çeteler var.

'DEVLET KURUMLARI ÇIKAR ÇETELERİNİN İSTİLASI ALTINDA'

Kur Korumalı Mevduat nedir biliyor musunuz? Millete yapılan en büyük zulümdür.

Torba yasada bu KKM'ye getirilen vergi istisnaları 6 ay uzatılıyor. Sonra da Cumhurbaşkanı'na yetki veriliyor. İstediği kadar uzatabilir diye.

Torba yasada diyor ki, yurt dışında gelir elde etmişse birisi parayı Türkiye'ye getirirse yüzde 50 vergi istisnası yüzde 88'e çıkacak diyor. Cumhurbaşkanı isterse bunu yüzde 100'e kadar çıkarabilir. Yani vergisiz gelebiliyor diyor. Birçok iş insanı bu iktidara güvenmediği için iyi niyetli. Bazıları da kara paralarını aklamak için seçimden önce yurt dışına para götürdüler.

Neredeyse devlet kurumlarının tümü çıkar çetelerinin istilası altındadır. Rüşvet olmadan herhangi bir işi yapmak artık mümkün değildir. Onlara Hz. Peygamber'in hadisini hatırlatırım. "Rüşveti alan da veren de o düzeni kurup o düzene rüşvet için teşvik veren de melundur."

'İSRAİL İLE TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI AYNI KAREYE GİRER Mİ?'

İsrail Cumhurbaşkanı ile aynı kareye Türkiye Cumhurbaşkanı girer mi? Ankara'da Netanyahu uluslararası mahkemeye verilsin diyeceksiniz. Dubai'ye gidip iki sıra ötedeki İsrail Cumhurbaşkanı ile resim vereceksiniz. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun.

Dünyada Türkiye'nin onuru kalmadı. Başkentten sesleniyorum. Türkiye'nin onurunu ayağa kaldıracağız.

'BÜTÜN PARTİLERLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ'

Biz Gelecek Partisi olarak bütün işbirliklerine açığız. Türkiye'nin her yerinde kendi adaylarımızı çıkarmak için çok yoğun bir çabadayız. Kadın kardeşlerimize sesleniyorum. İlan ettiğimiz ilk beş belediye başkanımız kadındı. Kadınlarımızı da belediye başkanlıklarında görmek istiyoruz İnşallah.

Önümüzdeki günlerde bütün çalışmalarımızı tamamlayacağız. Herkes için sürpriz olacak derece güçlü adaylarla meydana çıkacağız. Sonra da ahdimiz gereği önce Saadet Partisi olmak üzere bütün partilerle görüşmeye hazırız. Mesele, bu yerel seçimlerde gerçek, ehil bir yönetimi, rüşvetin, ihale yolsuzluklarının olmadığı, kültürümüze uygun örnek bir yönetimi sergilemek ve bu iktidara dersini vermek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN