Ahmet Ercan'dan 'Gemlik' ile ilgili korkutan açıklama: Deprem duyarlı ovaya doğru yayılıyor

Ahmet Ercan'dan 'Gemlik' ile ilgili korkutan açıklama: Deprem duyarlı ovaya doğru yayılıyor

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Bursa Gemlik'te öğle saatlerinde meydana gelen deprem hakkında korkutan açıklamalarda bulundu. Aynı fay hattındaki kırığın geçmişte 1855 depremini yaptığını belirten Ercan, paylaşımında belediyeye de gönderme yaptı. Ercan, "Bursa, ne yazık ki oynak, deprem duyarlı ovaya doğru yayılmayı sürdürüyor. Bu yanlışı halk canıyla ödeyecektir. İzin veren belediye yargılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugün Bursa'nın Gemlik ilçesinde saat 15:14'te 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Gemlik segmentinde oluşan depremin derinliği ise 10.86 kilometre olarak ölçüldü.

'ÖNCÜ DEPREM DEĞİL'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Gemlik depremi ile ilgili bir açıklamada bulundu.

X hesabından paylaşım yapan Ercan şunları söyledi:

"Türkiye'de gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık vardır. Bursa'da 3 üniversitenin jeofizik görüntülemeyle belirlediği Kayapa-Yenişehir Kırığı'nın Bursa Ovası'na uzanan kolunun 40 km, doğuda Yenişehir kolunun 55 km olduğu belirtiliyor. Bu kırık geçmişte 1855 depremini yapmıştır.

İleride de M6 ile M7,2 arasında depremler yapması şaşırtıcı olmaz. Ancak, ivedi deprem bekleniyor diye bir uyarı söz konusu değildir. Bursa, ne yazık ki oynak, deprem duyarlı ovaya doğru yayılmayı sürdürüyor. Bu yanlışı halk canıyla ödeyecektir. İzin veren belediye yargılanmalıdır.

Bursa Gemlik Körfezi'nde 23 Şubat 2024 15:14’de M4,0 büyüklüğündeki deprem olağan bir gerginlik boşalmasıdır. Öncü deprem olduğu söylenemez."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN