Aile Bakanlığı’ndan müjde! Temmuz ödemelerine zam yapıldı: Herkes hesaplarını kontrol etsin

Aile Bakanlığı’ndan müjde! Temmuz ödemelerine zam yapıldı: Herkes hesaplarını kontrol etsin

Memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından gözler sosyal yardım ödemelerine çevrildi. Bakan Göktaş açıkladı vatandaş sevindi. Sosyal yardım ödemelerine artış yapıldı. İşte sosyal yardım ödemeleri hakkındaki tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklama ile birlikte sosyal yardım ödemelerine zam yapıldığı duyuruldu. Asgari ücrete %34 emekli maaşlarına ise %25 zam yapılması ile birlikte sosyal yardım ödemeleri hakkında araştırmalarda hızlandı. Temmuz ayı ile birlikte artan ödemeler merak edilirken konu hakkında yazılı bir açıklama yapıldı. İşte sosyal yardım ödemeleri hakkındaki tüm detaylar…

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİNE ZAM YAPILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri için zam müjdesi verildi. Temmuz ayı ile birlikte maaşlara zam yapıldığı açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme ile birlikte sosyal yardım ödemelerine zam yapıldığını duyurdu.

paralar-2.jpg


Düzenleme kapsamında yaşlılık aylığı 2.348 TL olurken %40-69 engelli aylığı 1874, %70 ve üzeri engelli vatandaşlar için ödenen aylık tutar ise 2811 TL'ye yükselmiş oldu. Bakan Mahinur Özdemir tarafından yapılan açıklamada "Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız" ifadelerine yer verildi.

paralarr.jpg​​​​​​​
Dezavantajlı durumda yer alan bireylerin çeşitli hizmet ve Sosyal Yardım ödemeleri ile desteklendiğini belirten Göktaş, memur maaş katsayısına yapılan düzenleme doğrultusunda aylık ödemelerde artışa gittiklerini duyurdu.

Temmuz ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında hizmet modeli kapsamında 1.977 TL olarak ödenen yaşlılık aylığının 2.348 TL'ye yükseldiği aktarıldı. Göktaş, %40-69 arası engel oranına sahip vatandaşlar için ödenen 1594 TL'lik ödemeli 1874'ye yükseldiğini belirtti. 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da 1.594 TL'den 1.874 TL'ye yükseldiğini duyuran Bakan Göktaş," Hafif silikozis aylığı 3 bin 445 liradan 4 bin 50 liraya, orta silikozis aylığı 3 bin 938 liradan 4 bin 629 liraya, ağır silikozis aylığı ise 4 bin 388 liradan 5 bin 158 liraya çıktı." sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN