AK Parti'de 'dezenformasyon' çatlağı

AK Parti'de 'dezenformasyon' çatlağı

Hükümetin 'dezenformasyon' muhalefetin de 'sansür yasası' dediği sosyal medya ve internet basınına ilişkin kanun teklifinin AK Parti içinde çatlak oluşturduğu iddia edildi. Ancak AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal sosyal medya hesabından bu iddiayı yalanladı.

Kamuoyunda 'Dezenformasyon Yasası' olarak tanımlanan ancak muhalefetin 'sansür yasası' dediği yeni sosyal medya yasa tasarısının AK Parti içerisinde büyük tepkiye sebep olduğu iddia edildi. Dün milletvekillerinin üzerinde daha sağlıklı çalışma yapabilmesi için TBMM görüşmeleri bir hafta ertelenen teklife ilişkin Milli Gazete çarpıcı bir kulis haber yer aldı.

İddiaya göre AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından hazırlanan yasa teklifine birçok AK Parti milletvekili imza atmazken, MHP milletvekilleri yasa teklifine tam destek veriyor. Özellikle, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçuna 3 yıla kadar hapis cezası da getiren 29’uncu maddeye, parti içerisinde de sert eleştiriler yapılıyor.

MAHİR ÜNAL'DAN YALANLAMA

İddiaların ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal sosyal medya hesabından paylaştığı "Dezenformasyon düzenlemesi de dezenformasyondan nasibini alıyor :) Grup Başkan Vekilleri yasa hazırlığının her aşamasına başkanlık eder ama çalışma ekibindeki farklı milletvekilleri komisyon aşaması ve diğer süreçleri takip için teklif sahibi ve ilk imzacı olur." mesajı ile iddiaları yalanladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (14)
14 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN