AK Partili kadın siyasetçilere DEVA’dan destek: İktidar alenen tehdit edilmelerine göz yumuyor

AK Partili kadın siyasetçilere DEVA’dan destek: İktidar alenen tehdit edilmelerine göz yumuyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu tarafından hedef gösterilen AK Partili kadın siyasetçiler Özlem Zengin, Derya Yanık ve Çiğdem Erdoğan Atabek'e destek verirken, iktidarın sessizliğini de "Ürettiği fanatizmin esiri olan iktidar, AK Parti'de siyaset yapan kadınların düşünceleri yüzünden alenen tehdit edilmesine göz yumuyor" sözleriyle eleştirdi.

Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR'ın, Cumhur İttifakı'na katılma sürecinde kaldırılmasını şart koştukları, kadına karşı şiddetin önlenmesine dair maddeleri düzenleyen 6284 sayılı Kanun'u savunan ve "kırmızı çizgimiz" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, bu sebeple ölüm tehditleri dahi aldığını söylemişti. Zengin'e, muhalefet kesimi destek verirken, iktidar kanadındaki sessizlik dikkat çekmişti.

Son olarak geçtiğimiz gün Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu da Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Zengin’le birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’in fotoğraflarını paylaşarak “Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe’nin örtüsüne sarılı olsalar bile, cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuncuya kadar...” notunu düştü.

'KADINLARA SAVRULAN TEHDİDİN BAŞ SORUMLUSU CUMHURBAŞKANI'

Sofuoğlu'na yine muhalefet kesiminden tepki yağarken, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu da iktidarın suskunluğuna dikkat çekerek, hedef gösterilen kadın siyasetçilere destek verdi.

Yeneroğlu, Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Ürettiği fanatizmin esiri olan iktidar, AK Parti'de siyaset yapan kadınların düşünceleri yüzünden alenen tehdit edilmesine göz yumuyor. Yol arkadaşlarının maruz kaldığı şiddet diline sessiz kalan Cumhurbaşkanı, kadınlara karşı pervasızca savrulan tehdidin baş sorumlusudur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN