AK Partili Kurtulmuş'tan ilginç çıkış: Eski dönemde maalesef Türk parası çok değerliydi çok şükür bundan uzaklaştık

AK Partili Kurtulmuş'tan ilginç çıkış: Eski dönemde maalesef Türk parası çok değerliydi çok şükür bundan uzaklaştık

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, her geçen gün değerini kaybeden Türk Lirası hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Eski dönemde maalesef Türk parası çok değerliydi. 1 dolar 1.20 seviyelerindeydi. Bu ortaya ne çıkarıyordu? Olağanüstü yüksek miktarda ithalat" dedi.

TGRT Haber’de gazeteci Ercan Gürses’in sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ekonomi hakkında değerlendirmelerde bulunarak Türk Lirası hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Dünyada dolarizasyonun arttığını dile getiren Kurtulmuş, "Bizim kendi para birimimize itibar etmemiz lazım. Bunun üzerinden alışverişlerimizi yapmamız, bunun üzerinden uluslararası ticarette Türk lirasının değerini bir şekilde değerli para haline getirmemizin doğru olduğu kanaatindeyim. Bu anlamda paramızın belirli bir seviyede olmasının şöyle bir artısı var; ihracatı artırmış oluyoruz. Buradaki dengeyi korumamız lazım" dedi.

ESKİ DÖNEMDE MAALESEF TÜRK PARASI ÇOK DEĞERLİYDİ

Kurtulmuş, sözlerine şu şekilde devam etti:

Eski dönemde maalesef Türk parası çok değerliydi. 1 dolar 1.20 seviyelerindeydi. Bu ortaya ne çıkarıyordu? Olağanüstü yüksek miktarda ithalat. Yani ne varsa kalem dahil her şeyi daha ucuza dışardan ithal eder durumdaydık. Çok şükür 2013’ten sonraki dönemlerde yavaş yavaş Türkiye bundan uzaklaştı. İmalata, üretime, ihracata, yatırıma ve istihdama dayalı bir ekonomi yönelişine Türkiye kendisini sevk etmiş oldu. Bunun önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. Burada da o dengeyi Türk ekonomisi sağlayacaktır. Dövizin çok değerli olması ya da çok değerinin düşük olması arasında bir denge oluşacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (69)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
69 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN