Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan'dan skandal CHP paylaşımı

Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan'dan skandal CHP paylaşımı

Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Çokan, Facebook hesabından skandal bir paylaşım yaparak, CHP'ye yönelik olarak "Bunları asmak şart" yazdı. Çokan'ın paylaşımına tepki gösteren CHP'li Tanal, "Derhal gereken yapılmalı" dedi.

Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, sosyal medya hesabından Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) yönelik skandal ifadeler kullandı.

SKANDAL PAYLAŞIM

Çokan, Facebook'tan yaptığı paylaşımda, "Bu ülkeye atandığı günden beri bu ülkenin insanına dayatmacı politikasını her fırsatta sürdürmeye devam eden CHP gibi bir lanet parti yeryüzünde var mıdır? Bu sefer ciğerlerimizi hedef alan politikalar peşinde, bunları asmak şart" ifadelerini kullandı.

11

MAHMUT TANAL: DERHAL GEREKEN YAPILMALI

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çokan'ın CHP'ye yönelik skandal sözlerine tepki gösterdi. Tanal, "Derhal gereken yapılmalıdır!" dedi.

Çokan'ın açıklamasını paylaşan Tanal, şunları söyledi:

"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olan Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, partimize hakaret etmiştir, asmaktan, kesmekten bahsetmiştir. Kin ve nefret duygusuyla hareket eden, ‘CHP’lilerin asılması’ gerektiğini savunun biri devlet memuru olamaz! Derhal gereken yapılmalıdır!

Bu şahsın, Şanlıurfa Valiliği personeliyken Akçakale Belediyesi’nde nasıl başkan yardımcılığına getirildiği de açıklanmalıdır.

"ÖLDÜRMEYE TEŞVİK SUÇUNU ALENEN İŞLEDİ"

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda, devlet memurunun siyaset yapamayacağına ilişkin kesin hüküm bulunmasına rağmen Şanlıurfa Valiliği’nin emrinde memur iken Akçakale Belediye Başkanlığı bünyesinde başkan yardımcısı olarak atanan memur Navi Çokan, Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak tanımlanan halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama suçunu, nefret ortamının oluşturulması, tehdit, hakaret ve öldürmeye teşvik suçunu alenen işlemiştir.

Devlet memurlarının her türlü suç eylemi ve devlet memurunun kanun ile bağdaşmayan her türlü sorumluluğundan, mülki idare amiri olan ilin valisi sorumludur.

Sayın Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, sizin sorumluluk ve gözetiminizde bulunan adı geçen memur hakkında, disiplin ve eylemine uyan, TCK’da belirtilen suçlardan dolayı hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunularak, cezalandırılmasını sağlamanızı bekliyoruz."

YORUMLAR (39)
39 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN