Akdeniz Bölgesi'ndeki bu iki kentte 6-7 büyüklüğünde deprem riski var! Prof. Dr. Ahmet Ercan, harita paylaşarak anlattı

Akdeniz Bölgesi'ndeki bu iki kentte 6-7 büyüklüğünde deprem riski var! Prof. Dr. Ahmet Ercan, harita paylaşarak anlattı

Prof. Dr. Ahmet Ercan, yurt genelindeki deprem risklerinin sosyal medya hesabından paylaşmayı sürdürüyor. Uzman isim, Akdeniz Bölgesi'nde beklediği 6-7 büyüklüğündeki depremin en çok iki kenti etkileyebileceğini söyledi. İşte, Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem açıklaması...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş deprem felaketinin ardından Türkiye'nin birçok noktasında binlerce deprem kaydedildi. 50 binden fazla insanın hayatını kaybetmesinin ardından deprem bilinci yükseldi.

Deprem öngörülerini güncel bir şekilde sosyal medya hesabından paylaşan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Burdur ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Uzman isim, "9 Şubat Cuma akşamı Burdur'da beklenen depremi anlatacağım. Halka açıktır" diye yazdı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, bu açıklamasından kısa bir süre sonra paylaşımını revize ederek, "9 Şubat Cuma akşamı 20.00 da Burdur'da, sol atımlı Burdur düşüntülü kırığının deprem üretebilirliğini anlatacağım. Halka açıktır" ifadelerini kullandı.

ahmet-ercan-deprem-aciklamasi.jpg

BURDUR'DA DEPREM RİSKİ VAR MI?

Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın 9 Şubat 2024 günü yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Türkiyemizin kötü yönetilmesi, geçim sıkıntısı, güvensizlik, özgürlüklerin kısıtlanması, gelecek kaygısı nedeniyle 110 bin iyi yetişmiş iş gücü, çocuklarımız, yurdumuzun geleceği olacak gençlerimiz Avrupa'ya göçtü. Gençler giderse, Türkiye göçer. Sorumlu kim? Dur de!

Burdur Gölü, güneyindeki her depremle oluşan düşüntülü kırıkla biraz daha göçmektedir. Burdur-Gölhisar-Fethiye-Rodos çöküğü, Güney Ege Dalma Batma Kuşağının karada kalan fosil izidir. Çökmeli dalma, sol yanal atımlı burkumlu, düşümlü kırılmalarla günümüzde de sürmekte, M6-7 arası depremler yapmaktadır.

Komşu Burdur, yüksek deprem çekincesindeyken, Isparta büklümünün doğusu ile Isparta odaklı, deprem olmamaktadır. Isparta ili ile kenti güvenli olup, yalnızca Burdur kırığının sarsıntılarından etkilenir."

ahmet-ercan-deprem-yorumu.jpg

burdur-deprem-fay-haritasi.jpg

mugla-deprem-fay-haritasi.jpg

burdur-haritasi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN