Akşener, 'Tayyip Bey'i en çok sevenlerin tam tersine' diyerek seslendi: Bu sistemin değişmesi için oy vermesi lazım

Akşener, 'Tayyip Bey'i en çok sevenlerin tam tersine' diyerek seslendi: Bu sistemin değişmesi için oy vermesi lazım

İYİ Parti lideri Akşener, Sancaktepe'de bir tekstil firmasını ziyaretinde açıklamalarda bulunurken, yarın için vatandaşlarda 'helal oylarını' talep etti. Akşener, bu sistemin değişmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Tayyip Bey'i en çok sevenlerin tam tersine, bu seçimde bu sistemin değişmesi için oy vermesi lazım" ifadelerini kullandı.

Sancaktepe'de tekstil işçilerini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, kadın çalışanlarla sohbet edip sorunlarını dinledi. Burada konuşan Akşener, yarın yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunu hatırlattı.

Akşener, işçileri dinlemek için bir araya geldiğini dile getirerek, siyasetçilerin dinledikleri seçmene "Derdin nedir?" yerine "Akşama ne pişirdin?" diye sorması, bunun karşılığını vermesi "Tavuk pişirdim, et pişirdim, ciğer pişirdim" dedirtmesi gerektiğini söyledi.

Meral Akşener, "Açık konuşalım, Türkiye'yi yönetenlerin her birimize PKK'lı, terörist, FETÖ'cü, ateist, kafir gibi her bir sözü söylemesinin sebebi şu. Bakın ben 3 yıldır esnaf geziyorum, 2,5 yıldır da derin yoksulluk adı altında sizlerin evlerinizin kapısını çalıyor, oralara telefonla gitmiyorum, basınla gitmiyorum. Sizi dinliyorum. O sözlerinizi, o taleplerinizi kamuoyunun gündemine getiriyorum." diye konuştu.

Konuştuğu tekstilde çalışan kadınların "ihracat yapamayıp müşteri kaybettikleri" yönünde beyanda bulunduklarını dile getiren Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

7057718.jpg

"Senin için müşteri velinimet. Doğru mu kızım? Sizin için de öyle, doğru mu? Fark etmediğiniz bir şey var kızlar. Siz de velinimetsiniz. Siyasetçi için seçmen velinimet olmalı, patron olmalı. Ama dini değerler üzerinden, kimlik değerleri üzerinden birbirimizle dövüştürüldüğümüz zaman ne söylediğimizin farkına varılmıyor. Şimdi size samimi bir şey söyleyeyim. İyi kötü biz projelerimizi anlatıyoruz. İktidarı yöneten Sayın Erdoğan'ın ağzından bugüne kadar bir şey duydunuz mu? 'Ekonomi kötü. Bunu düzeltmek için şunları yapacağım.' dediğini duydunuz mu? Hayır. Kemal Kılıçdaroğlu şu, Meral Akşener bu."

'BANA KAFİR DENİLİYOR'

Akşener 7 yaşından beri 5 vakit namaz kılan bir insan ve hacı olduğunu belirterek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bana kafir deniliyor. Peki kardeşim bu şirk değil mi? La ilahe illallah Muhammed'en resulullah, diyen Müslüman mıdır? Müslüman'dır. Günahım var mıdır? Vardır. O Allah'ın beni affedip etmeyeceğiyle alakalı, benim tövbemin geçerli olup olmayacağıyla ilgili bir durum. Mesela başörtüsü dini bir vazifedir, vecibedir. Ben bu başörtüsü için dersem ki 'hayır' öyle değil. Bu şirktir. Benim kafam açık. Allah beni affetsin. Bu başka bir şey. Şimdi söylemeye çalıştığım şey şu. O kızın başının örtülülüğü, benim kafamın açıklığı, başımın açıklığı, ortak noktası ne biliyor musunuz? Ben siyasetçiyim, o kızımız da aynı zamanda seçmen. Yani benim velinimetim. Ben siyasetçi olup bir şey istiyorum, ne istiyorum? Diyorum ki çok iyi yönetiriz, bize oy verin diyorum."

Ekonomik sorunlardan bahseden Akşener, asgari ücret konusuyla ilgili projelerini anlattı. Asgari ücret konusundaki önerilerinin işverenin sigorta kısmını üstlenmek olduğunu söyleyen Akşener, bu şekilde insanların aç gezmesine engel olunacağını ifade etti.

7057719.jpg

Ziyaret ettiği bir evi anlatan Akşener, küçücük pencere bulunan ve güneş girmeyen evde 3 çocuklu bir ailenin yaşadığını, ayda 4 bin lira kira ödendiğini aktardı.

Akşener, bu ailenin çıkartılmak istendiği evin 6 bin 500 liraya kiraya verileceğini belirterek, "Bir kira vurgunu, bir kira problemi var bu ülkede. Bizim sosyal konut yapmak gibi bir görevimiz var. Sizin müşteri bulabilmeniz için maaşınızla geçiniyor olmanız lazım. Sizin mutlu olmanız lazım. İşvereninizin daha fazla istihdam yaratabilmesi için maliyetlerini düşük yapıp satması lazım. Ürün satması, daha fazla sattıkça daha fazla istihdam yaratması ve onun için de girdilerine teşvik lazım. İstihdam yarattığı süre içerisinde o insanlar adına size teşvik ve buna karşılık senin maaşının da seni geçindiriyor durumda olması lazım. Bunlar son derece yapılabilir işler." değerlendirmesinde bulundu.

'BİZ SURİYE İLE NEDEN KAVGA ETTİK?'

Akşener, Suriyeli sığınmacılara herkesin kızdığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bunları getirenden niye kimse bir şey söylemiyor? 10 milyon Suriyeli, 7 milyon Suriyeli. 6 milyon, neyse bir türlü doğru rakam da yok o piyasada. Hadi ortalama 6 milyon ayarını koyalım. Şimdi kızıyorsanız kim getirdi kardeşim? Biz niye Suriye'yle kavga ettik. Suriye, İran, Irak şöyle o sınırlara baktığınız zaman 7 trilyon dolarlık ticaret hacmi var."

Ülkede, her bir gencin ve kadının çalıştığını dile getiren Akşener, yarınki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermelerini istedi.

Türkiye'deki sistemin ülkeyi yok ettiğini savunan Akşener, sözlerini şöyle tamamladı:

"En fazla da AK Partili kardeşlerimden oy istiyorum. Çünkü Sayın Erdoğan'ın son seçimi. Mesele Tayyip Bey meselesi değil. Bu ucube sistem Türkiye'yi gerçekten yok ediyor. Dolayısıyla bir dahaki seçimde bu taraftan siniri bozuk bir tayfanın içinden bir başkan seçilecek. Yani hukukun üstünlüğünü konuşamayacağız. Yargının bağımsızlığını konuşamayacağız, demokrasiyi konuşamayacağız, sendikayı konuşamayacağız, ücretlerinizi konuşamayacağız. Senin maliyetlerini konuşamayacağız. Onun için bu sistemin değişmesi lazım. Tayyip Bey'i en çok sevenlerin tam tersine, bu seçimde bu sistemin değişmesi için oy vermesi lazım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN