Akşener'den Akar'a 'Güney Ordusu' yanıtı: Türkiye'de müessese kalmadı

Akşener'den Akar'a 'Güney Ordusu' yanıtı: Türkiye'de müessese kalmadı

İYİ Parti lideri Akşener, geçtiğimiz günlerde 'Güney Ordusu' kurulması yönünde önerisini dile getirmişti. Öneriye yönelik yanıt veren Milli Savunma Bakanı Akar, "Müesses bir nizam var, nereden çıktı bu Güney Ordusu" dedi. Yanıtına tepki gösteren Akşener, "Sayın Akar'ın hep yetkili ve etkili makamlarda olduğu süre içerisinde Türkiye'de müessese kalmadı kardeşim" ifadelerini kullandı.

28 Mayıs cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda son düzlüğe girilirken siyaset sahnesinde de hareketli bir süreç yaşanıyor. Siyasi parti liderleri ve adaylar gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Hem terörle etkin bir mücadele gerçekleştirmek hem de sınırlarımızı korumak için Güney Ordusu'nu kuracağız" sözleri gündeme geldi. Akşener'in 'Güney Ordusu' önerisine yönelik açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Burada müesses bir nizam var. Anayasa çerçevesinde görev yapan bir Silahlı Kuvvetleri var, Genelkurmay Başkanı var, Kara Kuvvetleri Komutanı var. Onlar ne düşünüyorlar, onlar bilmiyorlar mı?" ifadelerini kullanmıştı.

AKŞENER'DEN AKAR'A YANIT

Bu fikrin seçimin kazanılması halinde nereden çıktığını söyleyeceğini belirten Akşener, şunları kaydetti:

"Kazandığımız zaman nereden çıktığını kendisine söylerim. Ama Sayın Akar böyle bir sert tepki göstermek yerine keşke arayaydı, birincisi bu. İkincisi; Sayın Akar'ın hep yetkili ve etkili makamlarda olduğu süre içerisinde Türkiye'de müessese kalmadı kardeşim. Yani o müesseseler yıkılırken Sayın Akar böyle bir tepki verseydi o zaman tutarlık olurdu. Dolayısıyla çok abes bir açıklama olmuş. Niçin böyle bir öneride bulunduğumuzu sorarsa söyleriz elbette.

EDİRNE'DEN ASKER GETİRMENİN ANLAMI YOK

Önemli anlamı şu: Güneydoğu sınırına asker çeşitli şehirlerden gönderiliyor. Birinci Ordu ve İkinci Ordu'nun dışında Ege Ordusu 1970’te o dönemde duyulan ihtiyaç sebebiyle kurulmuştur. Yani askere askerlik öğretmek de ayıp oluyor. Sonra bugün bu kevgire dönmüş sınır mevzusunda böyle bir ordu kurulması elzemdir. Ta Edirne'den asker getirmenin anlamı yok. Suriye'de kaç askerimiz var ben biliyorum. Bu keşmekeşin önüne geçer. Gayet disiplinli kimin nerede ne görev yaptığını bildiği bir organizasyon, bir komutanlık olarak önerdik biz. Çok da iyi olacağını düşünüyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN