Akşener'den Danıştay üyelerine İstanbul Sözleşmesi tepkisi: Her türlü şiddette parmaklarının izi olacak

Akşener'den Danıştay üyelerine İstanbul Sözleşmesi tepkisi: Her türlü şiddette parmaklarının izi olacak

Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararının iptal istemini reddetmesinin ardından açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener karara tepki gösterdi. Kararı veren Danıştay üyelerine yönelik "Kadınlara yönelik her türlü şiddette, cübbelerini ilikleyip o imzayı atan parmakların izi olacak" diyen Akşener, "Biz geleceğiz ve İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak!" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine yönelik Danıştay'a iptal davası açılmıştı. Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararının iptal istemini reddetti.

Danıştay'ın iptal kararına 'siyasi' diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bugün, kirli bir zihniyeti memnun etmek için verilen bu siyasi karardan sonra; Kadınlara yönelik her türlü şiddette, cübbelerini ilikleyip o imzayı atan parmakların izi olacak" dedi.

Akşener, iktidara gelirlerse İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe konacağının sinyalini verdi.

"YENİDEN YAŞATACAK"

Danıştay kararının ardından Anadolu Ajansı'nın kararla ilgili tweetini alıntılayan Akşener, şunları söyledi:

"Bugün, kirli bir zihniyeti memnun etmek için verilen bu siyasi karardan sonra; Kadınlara yönelik her türlü şiddette, cübbelerini ilikleyip o imzayı atan parmakların izi olacak. Ama az kaldı. Biz geleceğiz ve İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak!"

İşte Akşener'in Twitter'dan yaptığı o paylaşım:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN