Ali Babacan'dan İçişleri Bakanlığı'na çağrı: Ruhsatsız silahlanmaya son verin

Ali Babacan'dan İçişleri Bakanlığı'na çağrı: Ruhsatsız silahlanmaya son verin

DEVA Partisi lideri Babacan, İzmir'de bir taksici olan Oğuz Erge'nin, aracına aldığı bir kişi tarafından ruhsatsız silahla öldürülmesinin ardından ülkedeki ruhsatsız silah sorununa dikkat çekti. Umut Vakfı'nın verilerine göre Türkiye'de yaklaşık 30 milyon ruhsatsız silah bulunduğunu belirten Babacan, İçişleri Bakanlığı'nı bu konuda acilen harekete geçmeye ve denetimleri artırmaya çağırdı.

İzmir'de, taksisine aldığı bir kişi tarafından öldürülen Oğuz Erge'nin trajik ölümü, toplumsal bir yaranın daha derinlemesine hissedilmesine neden oldu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bu üzücü olay üzerine yaptığı paylaşımda, "Hava soğuk, insanları yolda bırakmak olmaz" diyerek iyi niyetle aracına aldığı kişi tarafından katledilen Erge'nin hikayesine dikkat çekti ve ülkedeki ruhsatsız silah sorununa işaret etti.

Babacan, Umut Vakfı'nın verilerine atıfta bulunarak, Türkiye'de yaklaşık 30 milyon civarında ruhsatsız silahın bulunduğunu ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Yasal denetimlerin olmaması ve kolaylıkla silah edinilebilmesinin ciddi bir güvenlik sorunu oluşturduğunu ifade eden Babacan, İçişleri Bakanlığı'nı göreve davet etti.

DEVA Partisi lideri, "Her gün sokaklarında dolaştığımız ülkemizin, her saat ve herkes için güvenli olmasını sağlamak zorunludur," diyerek, güvenli bir toplumun sağlanması için ruhsatsız silahlanmaya yönelik denetimlerin artırılması gerektiğinin altını çizdi. Oğuz Erge gibi trajik ölümlerin tekrarlanmaması ve başka ailelerin acı yaşamaması için somut adımlar atılmasının önemini vurgulayan Babacan, silah satışlarının kontrolsüz şekilde gerçekleşmesinin önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN