Ali Babacan'dan 'kara para aklama' tepkisi: Bu iklimi hükümet oluşturdu

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Babacan, 'fon dolandırıcılığı' üzerine, "Bu iklimi oluşturan hükümettir. Bu tür hadiseler iktidarın ekonomi, hukuk ve şeffaflık alanında oluşturduğu yozlaşmış bir ortamın tezahürüdür" şeklinde konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM'de yaptığı açıklamasında, ülke gündemine oturan 'fon dolandırıcılığı' ile birbiri ardında gelen fenomen tutuklamalarını hatırlatarak, 'Bu tür hadiseler iktidarın ekonomi, hukuk ve şeffaflık alanında oluşturduğu yozlaşmış bir ortamın tezahürüdür' değerlendirmesinde bulundu.

ali-babacan.jpg

'ASIL SORUMLU BU HÜKÜMET'

"Bu hükümet alın ve akıl teri dökerek kazanç elde etme yerine; ölçüsüz rant, rüşvet, yolsuzluk ve köşe dönme anlayışıyla kısa yoldan zengin olmayı özendiren bir ekonomik iklim yaratmıştır" diyerek iktidarı eleştiren Babacan, "Bu ülkede bu iklimi oluşturan ve bu işin asıl sorumlusu hükümettir ve Sayın Erdoğan'dır" dedi.

Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için de, “Bahçeli geldi Erdoğan'a ortak oldu. O günden bu yana ülke bir krizden diğerine savruluyor. Nerede kriz, o resmin içinde Bahçeli var. Ekonomik kriz deseniz öyle, yargı krizi deseniz öyle” ifadelerini kullandı.

ALİ BABACAN'DAN 50+1 AÇIKLAMASI

Babacan, gazetecilerin 50 artı 1 sorusuna da, "Sayın Erdoğan, Bahçeli'yi sistem değiştikten sonra ortak almak zorunda kaldı. 50 artı 1'den şikayet etmek aslında ortağa mahkum olmadan da seçilme arzusu. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'de 50 artı 1 mecburiyeti yok. Burada tam demokrasi var.

Parlamentonun güçlü olduğu, seçimler sonucunda oluşan parlamentodan bir hükümet oluşturup o hükümetin tekrar parlamentoya güven oyu ile çıkması söz konusu. Bu işin gerçek çözümü parlamenter sistemde. Eğer ortağından memnun değilse, 50 artı 1'den şikayet ediyorsa hazırladığımız raporu okusun" diye yanıt verdi.