Ali Fuat Taşkesenlioğlu sessizliğini KARAR'a bozdu: Gerçekleri mahkemede açıklayacağım

Ali Fuat Taşkesenlioğlu sessizliğini KARAR'a bozdu: Gerçekleri mahkemede açıklayacağım

Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi Prof. Dr. Ünsal Ban’a açtığı 70 milyon liralık boşanma davasıyla ismi gündeme gelen, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu sessizliğini KARAR'a bozdu. Hakkındaki iddialarla ilgili konuşan Taşkesenlioğlu, “Yazılanların hepsi iftira, mahkeme kanalıyla bu iftiraları atanlara karşı dava açtım. Gerçekleri orada açıklayacağım” dedi.

CENGİZ İNOĞLU

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi Prof. Dr. Ünsal Ban’a açtığı boşanma davası bir anda Türkiye gündemine oturdu. Boşanma davasının ardından Prof. Dr. Ünsal Ban, “Benden 70 milyon TL istiyor. Açıklayacağım bilgilerle ilgili alacağım ölüm tehditlerinden tamamen Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Zehra Taşkesenlioğlu sorumludur. Yakında videolar, WhatsApp yazışmaları ile beraberiz inşallah” mesajını paylaşmıştı.

Ban’ın bu çıkışı gözlerin bir anda eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’na çevrilmesine neden olmuştu. İddialarla ilgili KARAR'a konuşan Taşkesenlioğlu, “Hepsi iftira, iddialarla ilgili hukuki süreç başlattım. Gerçekleri mahkemede anlatacağım” açıklamasında bulundu.

'ÜNSAL BAN EŞİNE KIZDIĞI İÇİN HAKKIMDA İFTİRALARDA BULUNUYOR'

Hakkındaki iddiaları sorduğumuz Taşkesenlioğlu KARAR’a yaptığı açıklamada, “Hakkımda söylenenlerin hepsi iftira. Ben bu iddialarla ilgili hukuki süreç başlattım. Bütün gerçekleri mahkemenin huzurunda anlatacağım. Bana yönelik iftiraları Ünsal Ban ortaya attı. Eşinin açtığı boşanma davasına kızdığı için beni hedef gösteriyor. Söyledikleri tamamen iftira, gerçekleri mahkemede anlatacağım” dedi.

ali.png

SEDAT PEKER: TAŞKESENLİOĞLU'NUN 180 MİLYON DOLARI VAR

Sedat Peker de 5 Temmuz’da “Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Zehra Taşkesenlioğlu, Ünsal Ban isimlerini unutmayın. Borsa dosyasını açtığımda bu kişileri ses kayıtları ile WhatsApp yazışmaları ile daha yakından tanıyacaksınız” paylaşımının ardından bugün bir paylaşımda daha bulundu.

Peker bugün attığı tweette, eski SPK Başkanı Taşkesenlioğlu’nun sermaye arttırımı yapmak isteyen iş insanlarından aldığı rüşvetlerle 180 milyon dolar sermaye ve 5 yıldızlı bir otele sahip olduğunu iddia etti.

NE OLMUŞTU?

Düğününe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı ve 16 bakanın şahitlik yaptığı AK Parti Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, 2019’da evlendiği THK eski rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ile boşanmasının sosyal medyaya yansımasıyla birlikte ortaya çarpıcı iddialar saçılmıştı.

Boşanma davasını Twitter'dan duyuran Prof. Dr. Ban; yaptığı paylaşımda, 2019 yılında evlilik yaptığı Zehra Taşkesenlioğlu'nun kendisine yalan ve iftiralarla dolu bir dilekçe ile dava açtığını, 50 milyon lira manevi, 20 milyon lira maddi tazminat istediğini söyledi.

Ünsal Ban paylaşımlarını şöyle sürdürdü:

Bundan sonra her şeyi yazma hakkım doğmuştur.

Tamamen yalan ve iftiralarla dolu olan bir boşanma dilekçesi, haysiyetimi, onurumu çiğnemiştir.. Şunun bilinmesini isterim ki bundan sonra açıklayacağım bilgiler, dökümanlarla uğrayacağım ölüm tehditi, zararlardan tamamen Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Zehra Taşkesenlioğlu sorumludur.

Zehra Taşkesenlioğlu evlenince bana 2.500.000$ vermiş. Nasıl vermiş nerede vermiş o kadar parası var mıymış muamma. Şirketimde o kadar para vardı diyor. Bakılacak kayıtlara ..Madem o kadar parası varmış göreceğiz. Yalan yazmayacaktınız. Yakında videolar, WhatsApp yazışmaları ile beraberiz inşallah.”

ALİ FUAT TAŞKESENLİOĞLU KİMDİR?

Ali Fuat Taşkesenlioğlu 1996 yılından 2012 yılına kadar Bank Asya'da üst düzey görevlerde bulundu. 17 Aralık 2013 tarihindeki soruşturmasında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan‘ın tutuklanmasının ardından 2014'te Ali Fuat Taşkesenlioğlu Halk Bankası Genel Müdürü olarak atandı. 2018 yılında da Ali Fuat Taşkesenlioğlu SPK Başkanı oldu. 2022 yılı nisan ayında görev süresi dolunca bırakmak zorunda kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN