Ali Nesin, Nesin Vakfı'nın hesaplarının bloke edilmesine isyan etti

Ali Nesin, Nesin Vakfı'nın hesaplarının bloke edilmesine isyan etti

Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin, Nesin Vakfı'nın banka hesaplarının bloke edildiğini duyurdu. Valiliğin bloke edilmeye gerekçe olarak izinsiz bağış kampanyasını gösterdiğini belirten Nesin, "İzinsiz bağış kampanyası dedikleri de bir Facebook duyurusundan ibaret. Kaldı ki o zamanlar sosyal medya duyurularını kampanyadan sayan bir kanun maddesi de yoktu, üç dört yıl sonra çıktı" dedi.

Şirince Matematik Köyü'nün kurucularından olarak bilinen matematikçi profesör Ali Nesin, kişisel Facebook hesabından yaptığı açıklamada Nesin Vakfı'nın hesaplarının dondurulduğunu duyurdu.

Babası Aziz Nesin adına kurulan vakfın yöneticiliğini de üstlenen Ali Nesin, vakfın banka hesaplarının valilik tarafından bloke edildiğini açıkladı.

"Bu Vakıf’ta maaşlı çalışan var, okuyan, beslenen çocuk var demeden, acımasızca. Bir yere kaçtığımız, kaçacağımız da yok, devlet istediği zaman istediğini alır zaten" diyen Nesin, "Banka hesaplarımızı bloke etmek en hafif deyimle ancak hoyratça bir tavır olabilir" dedi.

"BABAMIN HAYALİYDİ, GERÇEKLEŞTİRDİK"

"2017’de sizlerin de katkısıyla komşu araziyi satın almış, böylece Nesin Vakfı’nı büyütmüştük" diyen Nesin, "Babamın hayaliydi, gerçekleştirdik" diye konuştu.

"Bir ay önce Valilik, izinsiz bağış kampanyası yaptığımız gerekçesiyle banka hesaplarımızı bloke etti" diyen Nesin, "Şu anda paramıza ulaşamıyoruz. Hem araziyi hem de o süreçte toplanan parayı istiyorlar. Bir ay boyunca sorunu diyalogla, güzellikle, bu ülkeye ve insanlarına inanan uygar insanlar gibi çözmeye çalıştık, ama olmadı" ifadelerini kullandı.

Nesin, bloke edilmeye gerekçe gösterilen izinsiz bağış kampanyasılyla ilgili olarak şunları söyledi:

"İzinsiz bağış kampanyası dedikleri de bir Facebook duyurusundan ibaret. Kaldı ki o zamanlar sosyal medya duyurularını kampanyadan sayan bir kanun maddesi de yoktu, üç dört yıl sonra çıktı."

"NESİN AİLESİ BU ÜLKENİN DÜŞMANI DEĞİLDİR"

Duruma tepki gösteren Ali Nesin, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Son bir söz: Nesin ailesi bu ülkenin düşmanı değildir, aksine, Birinci Dünya Savaşı’na, ardından gönüllü olarak Kurtuluş Savaşı’na katılan dedemi de sayarsak, üç kuşaktır karşılıksız bu halka hizmet ediyoruz, izin verirlerse daha da edeceğiz. Yetti ama."

ali-nesin-aciklama.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN