Almanya kapılarını Türk işçilere açtı! Dil şartı kalktı

Almanya kapılarını Türk işçilere açtı! Dil şartı kalktı

Almanya'da işçi olarak çalışmak isteyenlere müjdeli haber geldi. 2 milyona yakın kişi dil şartı olmadan Almanya'da çalışma imkanına sahip olacak. İşte Almanya'nın işçi alma düzenlemesine dair detaylar...

Türklerin çoğunlukla tercih ettiği ülkeler arasında yer alan Almanya, işçi alımı için düğmeye bastı. 2 milyona yakın işçi alacak olan Almanya, bazı kriterlerini rafa kaldırdı. Nitelikli Göçmenlik Yasası'yla beraber düzenlemeye giden Almanya, dil şartı olmada işçi alımı yapacak.

almanya.jpg

ALMANYA'DAN İŞÇİ ALIMI DUYURUSU! 2 MİLYON KİŞİYİ GİDEBİLECEK

Almanya'da yüklü maaşla çalışmak isteyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. İş gücünden dolayı işçi alan Almanya, yaptığı yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası ile yeni şartlarını sıraladı. Bununla birlikte Almanya'da işçi olarak çalışmak isteyenlere kolaylık sağlandı.

almanyaisci.jpeg

NİTELİKLİ GÖÇMEN YASASI'NDA DÜZENLEME

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile Almanya'da işçi bulmakta zorlanan firmalar, Nitelikli Göçmen Yasası'yla beraber 2 milyona yakın işçi bünyesine alacak. Onay Bakanlar Kurulu'ndan geçti.

euro.jpg

O YAŞ GRUBU İÇİN DİL ŞARTI KALDIRILDI

Puanlama ile işçi statüsü alacak olan vatandaşlar için Almanca dil bilme zorunluluğu kalktı. Yasa kapsamında, 67 yaş üstü olanlar için dil bilme şartı aranmayacak. Vatandaşlık içinse ikamet etme süresi 8 yıldan 5 yıla düşürülecek.

PUANLAMA SİSTEMİ DÜŞÜRÜLDÜ

Yeni tasarıya göre; AB ülkesi vatandaşı olmayan biri yeni puan sistemine göre 6 puan ile şans kartı alma hakkına sahip olacak. Meslek yeterliliği olana puan iyi dil bilene ise 3 puan uygulanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN