Almanya'da ders kitaplarına konu oldu! En iyi belgesel unvanı aldı: Balıkçı Adem ile Yaren Leylek 13. kez kavuştu

Almanya'da ders kitaplarına konu oldu! En iyi belgesel unvanı aldı: Balıkçı Adem ile Yaren Leylek 13. kez kavuştu

Almanya ve Avusturya'da ders kitaplarına konu oldu! Prag Film Ödüllerinde en iyi belgesel ödülü aldı! Balıkçı Adem ile Yaren Leylek 13. kez kavuştu...

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu dostluk hikayesiyle milyonların ilgisini çeken Yaren Leylek, bu yıl da göçten dönüş yaparak Eskikaraağaç leylek köyündeki dostu Adem Yılmaz'ın yanına geldi. Yaren Leylek'in bu yıl daha erken bir tarihte gelmesi dikkat çekti. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da bu sevince ortak olarak Adem Amca ve Yaren Leylek'i ziyaret etti. Başkan Özkan, Yaren'in yavrularına bu yıl da cip takılması planlandığını belirtti. Ancak, Yaren'in uzun yolculuğunun onu yorgun düşürdüğü gözlemlendi.

YAREN LEYLEK İLE BALIKÇI ADEM 13. KEZ KAVUŞTU

yaren-leylek-1.jpg

Her bahar göç döneminde Eskikaraağaç Leylek Köyü'ne gelen ve 13 yıldır Adem Yılmaz'ın kayığına konan Yaren Leylek, bu yıl da aynı geleneği sürdürdü. Yaren Leylek, geçen yıl 17 Mart'ta buluştuğu Adem Amca'yla bu yıl 29 Şubat'ta buluştu. Bu olayla birlikte Yaren Leylek'in 13. kez Adem Amca'ya kavuştuğu görüldü.

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek Köyü, Türkiye'yi Avrupa Leylek Köyleri Birliği'nde temsil eden tek köy olma özelliğini taşıyor. Her yıl binlerce leyleğin geçtiği bir göç rotası üzerinde bulunan köy, aynı zamanda yerleşik leyleklere de ev sahipliği yapıyor.

ALMANYA VE AVUSTURYA'DA DERS KİTAPLARINA KONU OLDU

yaren-leylek.jpg

Yaren Leylek'in ve Adem Amca'nın dostluğu, fotoğraflanmasıyla uluslararası bir üne kavuşmuştu. Bu hikaye, Yunanistan'da gölge oyunu olarak sahnelenirken, Avusturya ve Almanya'da ders kitaplarına konu oldu. 2019 yılında ise 'Yaren' adlı belgesel film çekildi ve Prag Film Ödülleri'nde en iyi belgesel ödülünü kazandı. Geçtiğimiz yıl Karacabey Belediyesi, Balıkçı Adem ve Yaren Leylek'in heykelini yaptırarak hikayenin köy meydanında ölümsüzleşmesini sağladı.

Yaren Leylek'in hikayesi, Karacabey'de turizm hareketliliğini de artırdı. Köyü ziyaret etmek isteyen doğaseverler, her yıl Eskikaraağaç'ı ziyaret ediyorlar. Adem Amca ve Yaren'i görmeye gelenler arasında ünlü isimler de bulunuyor. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Yaren Leylek yayınını internet üzerinden 7/24 canlı izleme imkanı sağladıklarını belirtti.

Bugün sisli bir havada gerçekleşen buluşmada, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Adem Yılmaz'ın sevincine ortak oldu. Adem Amca, Yaren'in bu yıl erken geldiğini belirterek, "Çok şükür kavuştuk. İnşallah bu sene de güzel günler geçireceğiz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN