Altın kahini uyardı: Gram altında yeni rekora hazır olun! Piyasalar savaş endişesi nedeniyle huzursuz

Altın kahini uyardı: Gram altında yeni rekora hazır olun! Piyasalar savaş endişesi nedeniyle huzursuz

Orta Doğu'da yaşanan çatışmalardan piyasaların nasıl etkileneceğini ve altın fiyatlarındaki son gelişmeleri merak edilirken piyasa uzmanı İslam Memiş, yeni değerlendirmelerde bulundu. İşte, İslam Memiş altın yorumları...

Orta Doğu'da tansiyon yükseliyor. Küresel piyasalarda 'savaş' endişesi hakim. Son gelişmeleri yorumlayan finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için yeni rakam verdi. Küresel piyasalarda sert dalgalanmalar yaşanabileceğini söyledi.

İSLAM MEMİŞ EKONOMİ YORUMU

Medyaradar'da yer alan habere göre, İslam Memiş'in kişisel Youtube kanalında yaptığı değerlendirmeler şöyle:

"İran'ın misillemesi bekleniyordu, İran'ın İsrail'e misilleme yaptığına dair açıklamalar geldi. Beklenen bu haberle birlikte küresel piyasalarda ciddi sert dalgalanmalar olacak.

Dünya artık bugünden itibaren yeni bir savaş fiyatlaması içine girecek. Ramazan Bayramı dolayısıyla piyasalar kapalı, bu Türkiye için avantaj.

Dün 2 bin 431 dolar seviyesine kadar yükselen bir altın ons fiyatı vardı. Panik alımı yapmamaları konusunda ciddi bir uyarım vardı. Akşam saatlerinde 100 dolarlık bir gerileme yaşandı.

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU

Gram altın /TL fiyatında 2 bin 700 TL seviyesine kadar bir yükseliş vardı. Burada 140 TL'lik bir gerileme oldu. Haftayı 2 bin 575 TL seviyesinde tamamladı.

Bugünden itibaren dünyada yatırımcıların daha fazla batak vereceği bir süreç başladı. Konu savaş olunca küresel ekonomik belirsizlikler dünya ekonomilerinde ciddi bir karadelik oluşması kaçınılmaz olacaktır.

Bu saatten sonra kişi elindeki birikimlerin miktarına odaklanmalı.

İSLAM MEMİŞ DOLAR/TL YORUMU

Pazartesi günü itibariyle dolar/TL kuru 35 TL seviyesini yukarı yönlü kırabilir. Dolar tarafında ticaret yapanlar bilgisi olsun, düşüş ihtimali yok, beklentim geçerli.

Ons altın tarafında 2 bin 343 dolar seviyesinde haftayı tamamlamıştık. Panik alımı yapılmaması konusunda uyarılarım vardı. 100 dolarlık gerileme oldu, savaş korkusu olanlar alabilir uyarım vardı.

Ons altın 3 bin dolar seviyesine kadar yükselebilir. Gram altın TL fiyatı serbest piyasalarda 2 bin 575 TL seviyesinde. Yeni hafta itibarıyla 3 bin TL'li rakamlar görülebilir. Sürpriz değil."

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN