Altında deprem için tarih verdi! İslam Memiş açıkladı duyan oraya akın etti

Altında deprem için tarih verdi! İslam Memiş açıkladı duyan oraya akın etti

Altın piyasalarının son dönemdeki inişli çıkışlı seyri, finans uzmanları tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası FED'in faiz kararlarının yaklaşması, piyasaların denge kaybetmesine neden oluyor...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın piyasası hakkında kritik değerlendirmelerde bulundu. Teknik analizlere dayanarak ons altının durumunu analiz eden Memiş, "Ons altın 1.921 dolarda. 1.930 dolar test edildi, geri geldi. FED'e kadar baskılanma süreci devam ediyor," dedi.

2-010.jpg

KRİTİK ALTIN ARALIKLARI

Uzmana göre, ons altın için kritik seviyeler 1900 – 1930 dolar aralığı. Yükselişin sürmesi için 1.930 doların kırılması, düşüşler içinse 1900 doların altına inilmesi gerekiyor.

İslam Memiş, doları olan yatırımcıları ons altındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendrmeleri konusunda uyardı ve ekim ayının altın için dönüm noktası olabileceğini belirtti.

FED SONRASI ALTINDA BEKLENEN HAREKETLER

FED'in faiz kararına kadar altında baskı beklendiğini dile getiren Memiş, “FED sonrasında altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketleri görmeye başlayacağız," dedi.

Uzmana göre, ekim ayı ons altın ve gram altın için rekorların kırılacağı bir döneme işaret ediyor. Yatırımcılara, "Bu baskılanmaya hazırlık yapın. Ekimde fırsatlar olacak," şeklinde tavsiyede bulundu.

3-004.jpg

GELECEĞİN ALTIN TAHMİNLERİ

İslam Memiş, 2024'te gram altında 2 bin 500 TL'yi, 2025'te ise 3 bin 500 TL'yi görmeyi beklediğini ifade etti.

Bu analizler ışığında, altın yatırımcılarının yakın gelecekte önemli fırsatlarla karşılaşabileceği anlaşılıyor. Ancak her zaman olduğu gibi yatırım kararları alırken uzman görüşleri dışında detaylı bir araştırma yapmak faydalı olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN