Altını olanlar bu tuzağa sakın düşmeyin! İslam Memiş yatırımcıyı uyardı: Bunu yapan varını yoğunu kaybeder

Altını olanlar bu tuzağa sakın düşmeyin! İslam Memiş yatırımcıyı uyardı: Bunu yapan varını yoğunu kaybeder

Altın yatırımı yapanlara uyarı geldi! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altını olanları uyardı. Bunu yapanlar varını yoğunu kaybeder! Altını olanlar sakın bu tuzağa düşmeyin! Günden güne değişen altın fiyatları bu kez...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son açıklamasında yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Memiş, altın fiyatlarındaki yükselişin ardından yeni bir operasyon olabileceğine dikkat çekti.

DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

islam-memis-iha-1977438.jpg

İslam Memiş, yaklaşan haftalarda altın fiyatlarında ve emtia piyasalarında büyük değişiklikler yaşanacağını belirtti. Birikimini altında tutan yatırımcılara, yaşanan düşüşün geçici olduğunu vurguladı. Memiş, Eylül ayının dip fiyattan altın almak için son fırsat olabileceğini, Ekim'de ons altının 2000 dolar sınırını aşabileceğini ve gram altında ise 1700 liranın altından alım yapmanın imkansız hale geleceğini belirtti. Bu nedenle, şu an altın satmanın mantıklı olmadığını ifade etti.

DİKKAT: TUZAĞA DÜŞMEYİN!

Altın fiyatlarında yaşanan inişler sonrasında, yeni bir operasyon tehlikesine dikkat çeken Memiş, acemi yatırımcıların panik yapmasının manipülasyonlarla daha da artabileceğini belirtti. Düşüşlerin ardından ucuza satmamaları konusunda uyararak, balinaların bu durumu fırsata çevirebileceğini ifade etti.

EKİM AYINDA ALTIN RÜZGARI

pivbccnoee-vh-ssic-uwa.jpg

Fed'in faiz kararlarının ve uluslararası piyasalardaki krizlerin altın fiyatlarını belirlediğini belirten Memiş, “Dünya genelinde altın fiyatlarını belirleyen iki faktör bulunuyor. Bunlardan birincisi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararları olmakta. Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları her ne kadar şahin tonda olsa da, Eylül ayındaki toplantıda Fed'in faizleri pas geçeceğine yönelik uluslararası beklenti yüzde 80'i aşmış durumda. Faizlerde bir hareketsizlik, altın fiyatlarındaki yükselişi hızlandıracak bir itici güç olacaktır. Bunun yanı sıra, altın fiyatlarını belirleyen ikinci faktör ise uluslararası piyasalarda yaşanabilecek kriz, dünyayı etkileyen sağlık sorunları ve iflaslar olacaktır. Çin tarafından gelen veriler, özellikle emlakçılık sektöründeki batışların peş peşe yaşanması, dünya piyasalarındaki güvensizlik ortamını tetikleyebilir . Güvensizlik demek, her dönemin güvenli limanı olan altına hücum edilmesi demek. Hatırlayın, yılın ilk çeyreğinde ABD'de yaşanan bankacılık krizi sonrasında altın, rekor üstüne rekor kıran bir yükseliş serisi yakalamıştı. Çin'de yaşanacak gelişmeler, ons tarafında benzer bir yükselişin kıvılcımını yakabilir.” dedi.

DOLAR SEVİYELERİ ALTINI ETKİLEYECEK

2601438-810x458.jpg

Ons altındaki yükselişlerin yanı sıra, dolar kuru tahminlerinin de altın fiyatlarını etkileyeceğini belirten Memiş, “Ons altındaki yükselişlerle birlikte, bugün açıklanan Orta Vadeli Program'da da yer aldığı gibi yıl sonun için dolar kuru 30 lira 40 kuruş olarak tahmin edilmekte. Bu tahmin, 2026 yılına kadar 47 liraya kadar ulaşıyor. Gram altın/TL fiyatlarının bir yandan da dolara endeksli olduğu düşünülürse, ilerleyen yıllarda yaşanacak döviz yükselişi, beraberinde ons altının da yükseleceği hesaba katıldığında gram altın fiyatlarında yeni rekorları kaçınılmaz yapıyor. Şu anda fiziki piyasalar ile gösterge kur arasında 35-40 liralık bir makas aralığı bulunsa da, altın için Eylül ayında alım fırsatı olduğunu düşünüyorum. Bu alım penceresi kapanmadan, hamle yapmak ve emtialar için hazırlığa başlamak oldukça kazançlı olabilir.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN