Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek! Tarih belli oldu

Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek! Tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ''Süper Hızlı Tren Projesi''ne başladıklarını açıkladı. 2028 yılını işaret eden Uraloğlu, Ankara-İstanbul arası seyahat süresini 80 dakika indireceğini belirterek trenin saatte 350 kilometre hıza ulaşabileceğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Oleksandr Kubrakov ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımıyla "Ukrayna'nın Yeniden İnşası Forumu"na katılarak devam eden ve yeni başlanacak projelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

'SÜPER HIZLI TREN PROJESİNE BAŞLADIK'

Bakan Uraloğlu, Ankara ile İstanbul arasında süper hızlı tren projesine başladıklarını belirterek, saatte 350 kilometre hıza sahip olacak projenin 344 kilometrelik bir mesafeyi yaklaşık 80 dakikada geçeceğini söyledi.

Bu yıl projenin çalışmalarını başlattıklarını dile getiren Uraloğlu, "2028 yılına kadar bunun yapımına da başlamayı ümit ediyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden Avrupa'ya ikinci demiryolu geçişini de yapmış olacağız. 120 kilometrelik bir demiryolu hattıyla orta koridorun kapasitesini çok net bir şekilde artırmış olacağız. İnşaatına, bu sene başlamayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

'HAVACILIKTA HEDEFİMİZ 200 MİLYON YOLCU'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, ülke olarak son 21 yılda ulaştırma ve haberleşme noktasında 250 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını kaydederek, "Onun şimdiye kadar ki ağırlıklı bölümünü kara yollarına yaptık. Ancak bundan sonraki bölümünü daha çok demir yolları üzerine yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.

İstanbul Havalimanının Avrupa'da birinci, dünyada 7'nci sırada yer aldığını dile getiren Uraloğlu, "Antalya ve Sabiha Gökçen havalimanları da Avrupa'da ve dünyada sıralama ve kapasite noktasında büyük havalimanlarımız. İstanbul Havalimanı, bizim göz bebeğimiz. Sadece geçen sene 78 milyon insanı ağırladı. Hedefimiz 200 milyon, onunla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

10 MİLYAR DOLARLIK PROJE

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren de Ukrayna'nın müteahhitlik sektörü için güvenilir bir ortak ve özel öneme sahip bir ülke olduğunu belirterek, Ukrayna makamlarının bugüne kadar yaklaşık 10 milyar dolar tutarında toplam 301 projeyi Türk firmaları ile gerçekleştirdiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN